"Я це не дивився і дивитися не планую, але засуджую": ведучі YouTube-шоу "Ебаут" розповіли про хейтерів їх проєкту

Ярослава Кравченко, Катерина Мотрич та Наті Гресько. Фото: kanaldim.tv

Гостями "Тихого вечора з Оленою Кравець" стали ведучі YouTube-шоу "Ебаут" Катерина Мотрич, Ярослава Кравченко та Наті Гресько. У своїх випусках дівчата з трьох різних позицій обговорюють життєві, але табуйовані теми, пов'язані із сексом та стосунками. Їхня мета — говорити з людьми про те, про що інші соромляться казати. В інтерв'ю Олені Кравець дівчата зізналися, чи є у їх шоу, яке говорить на табуйовані теми, табуйовані теми. Пояснили, як обирають теми для випусків та як при цьому не потрапити під "шакалячий експрес".

"Ми зараз з вами живемо в часи, коли ми виборюємо свою свободу. Але, мені здається, є певні труднощі з нашою особистою свободою всередині суспільства. Можна сказати щось не те на думку когось і потрапити під "шакалячий експрес"(колективна негативна реакція якоїсь групи осіб, зазвичай в інтернеті, на якусь людину чи організацію, — ред.)", — сказала Олена Кравець. 

Наті Гресько каже, що часто обирає теми в Twitter (з 23 липня 2023 року оновлено до Х). Катерина Мотрич додає, що таких тем, які б вони оминали в "Ебаут", немає. 

"Потрапити на цей експрес насправді можна і без приводу. Зайцем. На початку повномасштабного вторгнення ми записали випуск, який називався "За кордоном нелегко". Ми говорили про те, як здебільшого жінкам із дітьми нелегко зараз за кордоном, обговорили різні аспекти. Наті розказувала свій досвід, а я — про свій. Ми зробили тоді дуже корисний випуск для тих, хто був розгублений, ми підтримали цих жінок з дітьми. Але праворадикальні Telegram-канали і Twitter взяли скриншот з нами, запостили і написали: "Чем мы можем вам помочь? (Чим ми можемо вам допомогти, — ред.)" і почали розганяти зраду про те, як нам типу там "нелегко", — розповіла Мотрич.

Ярослава Кравченко додає, що цю кампанію проти "Ебауту" запустили не розібравшись, адже ніхто не дивився той випуск. 

"Закидається у групки, в яких починається: "Давайте їх щемити", "Я зараз знайду їх адресу, підем хату підпалимо". У цей момент я, вибачте за подробиці, лежала на епіляції. Аж ось я розумію, що щось починає творитися з моїм телефоном, тому що екран палає від постійних повідомлень. Хтось злив мій номер телефону в таку групу і мене почали закидати спамом. Хтось із моїх підписників, хто теж у цій групі знаходився, написав мені, щоб я швидко блокувала номер. Тож я встигла це швидко зупинити. Але було дуже некомфортно", — розповіла Кравченко.

Наті Гресько каже, що її улюблений коментар під цими скриншотами: "Я це не дивився і дивитися не планую, але засуджую".

Повна версія інтерв'юЧи можна поєднувати розмови про війну і про секс: ведучі YouTube-шоу "Ебаут" в гостях у "Тихого вечора з Оленою Кравець"

Гостями 30-го випуску програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" стали: ведучі YouTube-шоу "Ебаут" — Катерина МотричЯрослава Кравченко та Наті Гресько, а також співак, телеведучий і волонтер Volodymyr Dantes.

Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" — це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі і події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проект завоював серця українців. "Тихий вечір з Оленою Кравець" (повні епізоди та окремі сюжети) разом вже отримав понад 47 млн переглядів* на диджитал-майданчиках каналу "Дім" (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok).

*Дані станом на 20.11.2023

Ще цікаве з "Тихого вечора з Оленою Кравець":

Прямий ефір