Меценат оплатив навчання п'ятьох українців у престижному коледжі у Пенсильванії

Приватний коледж у Пенсильванії. Скриншот: kanaldim.tv

З нового навчального року в приватному коледжі Дікінсона в Пенсильванії навчатимуться п’ятеро українців. Вони отримають повністю оплачену освіту в престижному закладі. Один із випускників коледжу дуже цікавиться Україною, тож оплатить студентам не лише навчання, але й переїзд, книги, медичне страхування. Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома".

Понад два століття у приватному коледжі Дікінсона навчають гуманітарних дисциплін. З наступного навчального року студентами цього престижного закладу стануть п'ятеро українців. Новину про повністю оплачувану освіту нашим землякам озвучив президент пенсильванського коледжу Дікінсон.

"Я тут, аби повідомити, що ви зараховані до коледжу Дікінсон. Наш випускник Сем Роуз дуже цікавиться Україною і хоче допомогти. Він вирішив, що має оплатити ваше навчання. Це означає, що він заплатить не лише за чотири роки вашого перебування у коледжі, а й за переїзди, книжки, медичне страхування та компенсує непередбачувані витрати", — повідомив українцям президент коледжу Джон Джонсон.

Меценат перевів на рахунок коледжу два мільйони доларів, які підуть на стипендії п'ятьом українським студентам. Врахована навіть їхня фінансова підтримка протягом літніх і зимових канікул.

У благодійника українське коріння. Його дідусь народився у Києві. За словами Роуза, хороша освіта — це найкраща допомога для юних українців, особливо у ці складні для України часи.

"Ці студенти пережили більш як рік війни, і я щасливий дати їм можливість досягти успіху завдяки навчанню в коледжі Дікінсона. Ця освіта змінює життя, допомагає стати лідерами і розв'язувати проблеми своєї країни", — заявив благодійник Сем Роуз.

Система навчання в одному з найстаріших коледжів США сучасна і гнучка. Студент може поєднувати природничо-науковий та художні напрями і за бажанням змінювати програму освіти. Серед випускників коледжу Дікінсона п'ятнадцятий президент США Джеймс Б'юкенен, видавець популярного журналу National Geographic та багато інших значущих для Сполучених Штатів і всього світу діячів.

Також цікаво:

Прямий ефір