Для іноземного глядача Україна вже давно стала реаліті-шоу, — режисер одного з епізодів серіалу "Перші дні" та стрічки "Ти — космос" Павло Остріков

Павло Остріков. Фото: kanaldim.tv

Першого листопада на стрімінговій платформі Netflix відбулася прем'єра 6-серійного українського проєкту "Перші дні". У шести художніх мініфільмах, натхненних реальними подіями, сюжет розгортається в Києві на початку повномасштабного вторгнення. Автори проєкту надихались історіями містян, які залишалися в столиці в лютому-березні 2022 року. 

Кожен епізод має свого режисера, акторів та розвиток подій. Третю серію відзняв Павло Остріков. В епізоді розповідається про безхатченків батька та сина, які працюють вуличними артистами, переживають страшні випробування, коли Україна зазнає нападу з боку Росії. Батько живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок. Хлопчика грає Козак Михайлик. Більше про маленького актора розповів Павло Остріков у програмі "Тихий вечір з Оленою Кравець".

"Він відомий актор Козак Михайлик, який, напевно, популярніший за мене. Повністю його звати Михайло Корженівський. Це неймовірна і вже повністю сформована людина. Він дивиться на тебе, і ти вже бачиш там глибину. Неймовірна вдача, що ми змогли запросити його в наш проєкт. Без нього це була б зовсім інша історія", — каже режисер.

Одним із головних завдань серіалу "Перші дні" було донести до європейського глядача відчуття і почуття українських цивільних людей у перші дні повномасштабної війни. 

"Цей проєкт у першу чергу був для іноземної аудиторії, тому що, будучи в Україні і зараз переживаючи це, ще важко дивитися ці події ще й на екрані. Для іноземного глядача, на жаль, Україна вже давно стала реаліті-шоу. Хочеться нагадувати, що війна не закінчилась, хочеться поділитися хоч крихтою того досвіду, який пережив кожен українець у ці дні. Це була наша мета — нагадати, що Україна бореться і що нам потрібна допомога. Шкода, що це тільки шість історій. Мають бути мільйони історій. Є історії, можливо, і більш драматичні, ніж ми показали. Цей досвід ми ще не переварили. Ми показали лише крихту", — додав Остріков.

Повна версія інтерв'юСтрічка "Ти — космос" та кумедні історії з фронту: режисер Павло Остріков і актор та кулеметник Володимир Кравчук в гостях у "Тихого вечора з Оленою Кравець"

Гостями 29-го випуску програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" стали: режисер Павло Остріков, актор і кулеметник 87-го батальйону 106-ї окремої бригади ТрО Володимир Кравчук, а також співачка, хітмейкерка і авторка пісень Jerry Heil.

Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" — це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі і події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проект завоював серця українців. "Тихий вечір з Оленою Кравець" (повні епізоди та окремі сюжети) разом вже отримав понад 45 млн переглядів* на диджитал-майданчиках каналу "Дім" (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok).

*Дані станом на 31.10.2023

Ще цікаве з "Тихого вечора з Оленою Кравець":

Прямий ефір