"Це той жанр, який я хочу ввести в Україні": військовий і поет Павло Вишебаба розповів про spoken word та його переваги

Павло Вишебаба. Фото: kanaldim.tv

Український військовий і поет Павло Вишебаба веде свій YouTube-канал, де читає свої вірші під легкий музичний супровід.  У гостях програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" він пояснив, чому це не можна вважати репом, що таке spoken word та чому цей жанр варто популяризувати.

кби хтось із іноземців побачив, вони би впізнали цей жанр. Це той жанр, який я хочу ввести в Україні. У нас його геть не знають. Він називається spoken word (художнє читання, — ред.). Це дуже популярний жанр в Америці і в Європі. Поети ритмічно читають свої вірші під ненав'язливий акомпанемент. Це не реп. Це жанр, якого, на мій погляд, дуже не вистачає Україні" — вважає він. 

Павло Вишебаба додав, що завдяки появі жанру spoken word вірші з'явилися на музичних майданчиках типу Spotify, Apple Music, YouTube Music та інші. Таким чином автори творів можуть отримувати прослуховування і роялті. За кордоном цей жанр вже набрав популярність, і Павло сподівається посприяти цьому процесу в Україні.

Повна версія інтерв'ю: Благодійний тур, "смерть" у фільмі Netflix і розіграш збірки: військовий і поет Павло Вишебаба — гість "Тихого вечора з Оленою Кравець"

Гостями 26-го випуску програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" стали "Волонтери Культури" — Дмитро АвдєєвОлександр Хом'як та ініціаторка проєкту Arm Women Now Ірина Никорак. Також до студії завітав військовий, письменник Павло Вишебаба. Музична гостя — Gezweirdo.

Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" — це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі і події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проект завоював серця українців. "Тихий вечір з Оленою Кравець" (повні епізоди та окремі сюжети) разом вже отримав понад 43 млн переглядів* на діджитал-майданчиках каналу "Дім" (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok).

*Дані станом на 16.10.2023

Ще цікаве з "Тихого вечора з Оленою Кравець":

Прямий ефір