"Наш тато захищає небо України": після року розлуки боєць ЗСУ зустрівся зі своєю сім'єю в проєкті "Дочекаюсь"

Марина на початку повномасштабної війни з доньками виїхала до Бельгії, в Україні залишився коханий чоловік Євген. Євген — військовослужбовець ЗСУ, один із тих, хто захищає українське небо. Новий випуск програми "Дочекаюсь" з Лілією Ребрик — про возз'єднання цієї родини.

Сім'я

Євгену та Марині — 46 років, їхні доньки — Анюта (8 років), Аліса (12 років) та Аліна (14 років). А старша донька вже заміжня, живе окремо.

До 24 лютого 2022 року життя цієї родини було щасливим, як і в усіх українців. Їхній будинок — під Києвом, у Броварському районі. Дівчатка ходили до школи, Марина адмініструвала відкриття ресторанів, Євген служив у ЗСУ.

Для цієї родини справжня війна почалася задовго до повномасштабного вторгнення Росії.

"У 2014 році в нас народилася донька, а вже у 2015-му Женя сказав: "Потрібно йти на війну, тому що все тільки починається". Я була з доньками, було дуже важко. Але в мене і батько військовий, тому мені було не звикати. Я знала: як сказав військовий — так і буде", — розповідає Марина.

Марина

Героїня програми каже, що в їхній родині знали, що буде велика війна, "але не знали, коли вона точно почнеться".

"24 лютого ми були вдома. Прокинулися від вибухів. Тато поїхав у військову частину. Ми з ним попрощалися. Військова частина чоловіка стояла в Чернігівській області, це прямо сторона нападу. Я в той момент розуміла, що можу більше його не побачити. І в мене було відчуття, що відривають частину серця", — зі сльозами згадує вона.

Марина з трьома дівчатками залишилася вдома.

"Ми нікуди не виходили. Тому що я розуміла — я дружина військового, і до нас прийдуть насамперед. У нас було два мішки крупи, й завдяки цьому ми трималися. І ще щодня сусід приносив річкову рибу. Я йому кажу: я ж тобі нічого не можу дати. Він у відповідь: у тебе діти, нехай їдять. І потім ми прийняли рішення виїхати", — продовжує героїня програми.

Євген служить у Силах протиповітряної оборони, захищає наше небо.

"Я пишаюся своїм чоловіком. Діти, звичайно, за час розлуки дуже скучили за татом. Нам дуже хочеться його побачити, обійняти, зацілувати, побути з ним. Він якраз зараз у Києві, на лікуванні в госпіталі, й ми зможемо з ним зустрітися", — каже Марина.

Євген

Але Євген не здогадується про приїзд сім'ї, це для нього буде сюрприз. А щоб підготувати чоловіка до зустрічі, Марина придумала для нього кілька натяків.

Євген неодноразово був консультантом зі зброї для фільмів, серіалів. Тож участь військовослужбовця у зйомках виправдали саме тим, що потрібні його поради для нового серіалу про жінку, яка працює в поліції. До слова, Євген до ЗСУ 20 років служив саме в поліції.

Лілія Ребрик виступила в ролі головної героїні серіалу. А зйомки організували у стрілецькому центрі, де Євген мав навчити Лілію поводитися зі зброєю та бойовим прийомам.

Натяк №1

12-річна Аліса займається виготовленням прикрас із бісеру. Татові дуже подобалися роботи доньки. Ці прикраси стали першою підказкою для Євгена.

Лілії Ребрик принесли прикраси на затвердження для зйомок. Вона пояснила Євгену, що за сценарієм, у головної героїні є донька, яка плете вироби з бісеру.

"Моя донька теж займається такою роботою. Її звуть Аліса, їй у лютому виповнилося вже 12 років. А взагалі в мене чотири доньки. Вони зараз за кордоном, так мені спокійніше спати. Повертатимуться, коли вже все це закінчиться. Вони готові приїхати, але я вважаю, що ще зарано. А поки я їм туди передаю посилки, зокрема й бісер", — поділився Євген.

Натяк №2

Друга підказка — робота зі зброєю. Бо Марина — кандидатка у майстри спорту зі стрільби.

Євген як консультант навчив Лілію Ребрик не тільки роботі з пістолетом, а і як влучати в "десятку".

Герой програми розповів, що в юності його дружина займалася спортивною стрільбою. І навіть показав відео Марини зі стрільбищ, яке зберігає в телефоні. Тобто — і друга підказка спрацювала.

Натяк №3

Третя підказка — флешка з фотографіями, яка багато значить для цієї родини.

"Коли ми з дівчатками їхали, Женя дав мені флешку. На ній — усі наші фотографії. Він розумів, що якщо, не дай боже, щось трапиться з ним або з нашим будинком, то є фото — це пам'ять, і її потрібно берегти", — пояснює Марина.

Вона не була впевнена, чи впізнає чоловік саме їхню флешку, бо зовні вона особливо не відрізнялася.

На тренувальній базі, де Євген навчав Лілію Ребрик, йому передали цю флешку. Мовляв, на ній записані моменти стрільби головної героїні серіалу.

І Євген розповів актрисі, що віддав схожу флешку з фотографіями Марині. Підказка спрацювала.

Натяк № 4

Марина та Євген познайомилися 15 років тому на сайті знайомств. Створили сім'ю вже через місяць. Але офіційно оформили стосунки тільки через 6 років, до цього моменту вже народилися їхні Аліса, Аліна та Анюта. А донька Марини від першого шлюбу виступила свідком на весіллі.

"Мені потрібно було отримувати посвідчення водія. І чоловік каже: почекай, це означає, ти його отримаєш на прізвище першого чоловіка — так не годиться, пішли в РАЦС. Ми в четвер прийшли до РАЦСу, кажемо: потрібно якнайшвидше. Було вільне місце на п'ятницю. Ми погодилися, й підготували своє весілля менше ніж за добу", — згадує героїня програми.

Вбрання нареченої мало одну особливість — під білою сукнею у Марини були червоні туфлі.

"Женя звернув на це увагу. І я йому пояснила, що є прикмета: якщо ти хочеш, щоб другий шлюб був щасливим, то щось із вбрання має бути червоного кольору. І в мене були червоні туфлі, червоний лак у манікюрі та червона губна помада", — згадує вона.

Марина взагалі любить червоний колір. І Євген пам'ятає, що якщо дружина не знає, що вдягнути, то вона вдягає червоне.

Тому для репетиції наступної сцени серіалу — перестрілки в кафе — Лілія Ребрик взула червоні шпильки. І в героя програми одразу виникла асоціація:

"До цих червоних туфель потрібна ще біла сукня. Моя дружина так носила".

Зустріч

Герой програми поділився, що найбільше мріє, щоб закінчилася війна і дружина з дітьми повернулися додому.

"Дуже хочеться їх обійняти", — сказав Євген.

І тут у кафе, в якому проходила репетиція зйомок серіалу, входить Марина з дівчатками.

"Я дуже щасливий. Емоції переповнюють, я їх словами висловити не можу. За весь сьогоднішній день я уявити не міг, що на мене таке чекає. Бісер, флешка, туфлі — я не думав, що це натяк на те, що мої дівчатка десь поруч. Але зараз так легко стало: сім'я поруч, дружина поруч, діти поруч — а що ще треба?", — резюмував Євген.

Попередні випуски "Дочекаюсь":

Прямий ефір