"Доктор Хто" і перший музичний автомат: 23 листопада в історії

Починаємо середу, 23 листопада, разом із "Ранком Вдома"! Про визначні події, міжнародні та українські свята, дні народження відомих людей дізнавайтеся у нашій традиційній рубриці "День в історії".

133 роки тому в Palais Royale Saloon в Сан-Франциско встановили перший музичний автомат на базі фонографа Едісона. Новинка викликала інтерес відвідувачів і за перші пів року принесла власнику прибуток у тисячу доларів.

Сьогодні виповнюється 59 років культовому британському науково-фантастичному серіалові "Доктор хто". Теленовела на 13 сезонів вийшла на каналі BBC. Історія про загадкового мандрівника в часі, який називає себе доктором, двічі потрапляла до Книги рекордів Гіннеса.

23 листопада 1991 року фронтмен британського гурту Queen Фредді Мерк'юрі офіційно підтвердив, що він хворий на СНІД. А вже наступного дня легенди не стало. Співак помер у віці 45 років від бронхіальної пневмонії, яка прогресувала на тлі СНІДу. Британське телебачення транслювало концерт пам'яті Мерк'юрі на 100 країн світу. Про легендарний музичний гурт Queen і життя Мерк'юрі зняли оскароносний фільм "Богемна рапсодія".

Більше про цей день в історії дивіться у матеріалі програми "Ранок Вдома".

Прямий ефір