Переговори Зеленського та Путіна в Анкарі — можливість оцінили в ОП

Офiс президента України. Фото: radiosvoboda.org

Київ підтримав ідею турецького президента провести перемовини президентів України та Росії в Анкарі. На думку Михайла Подоляка, радника глави Офісу українського президента, така пропозиція Реджепа Таїпа Ердогана добре продумана і має потенціал, повідомляє "Дом" із посиланням на видання "РБК-Україна".

"Туреччина та президент Реджеп Таїп Ердоган чудово розуміють ситуацію в нашому регіоні, чудово знають мотиви як українців, так і росіян. І зрозуміло, що Туреччина добре розуміє свої стратегічні інтереси", — заявив Подоляк.

Водночас він вважає, що турецька пропозиція впирається в проблему, оскільки "Росія не має впевненості у своїй правоті".

"Пропозиція впирається в проблему того, що російська сторона не відчуває своєї переговорної позиції як справді сильної. У російської сторони немає впевненості у своїй правоті та є тенденція "замикання" себе в досить глухій позиції", — резюмував Подоляк.

Також стала відома дата приїзду турецького президента до Києва. За інформацією телеканалу CNN Türk, який посилається на пресслужбу президента Туреччини, його візит заплановано на 3 лютого.

Читайте також: Турецький стіл переговорів для Києва та Москви: посередництво Ердогана оцінили експерти (ВІДЕО)

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запросив президента РФ Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського до Туреччини, щоб "налагодити розбіжності" між двома країнами. 

Прямий ефір