На вторгнення Росії Україна відповість силою — заява МЗС (ВІДЕО)

Російські війська. Фото: ap.org

На вторгнення Росії Україна відповість силою. Про це в інтерв'ю британському телеканалу Sky News заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, зараз уздовж українських кордонів, в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) та вздовж адмінкордону з окупованим Кримом зосереджено близько 115 тис. російських військовослужбовців, інформує "Дом".

І проблема, наголосив Кулеба, у тому, що Росія може дуже швидко ввести ще більше військ. Тому Україні, США та Євросоюзу необхідно діяти спільно.

"Путін безперечно розглядає військовий варіант. Але у нас є всі можливості утримати його від використання цього варіанту. Прямо зараз здійсюється велика робота між Києвом і Вашингтоном. Лондон, Брюссель, Париж і Берлін розроблять комплексний пакет стримування, який змусить президента Путіна двічі подумати, перш ніж вдатися до військового варіанту", — сказав міністр.

Читайте також: Щит від бомбардувань — додаткове озброєння запросила Україна у США (ВІДЕО)

Нагадаємо, 11 листопада видання Bloomberg опублікувало статтю, в якій ішлося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що у колах американських та європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

Читайте також: Військова допомога від США — що та коли отримає Україна (ВІДЕО)

Прямий ефір