Земля не поїде на поїздах за кордон з 1 липня, — Зеленський

Земельная реформа. Коллаж: growhow.in.ua

Українці стали менше боятися відкриття ринку землі, яке відбудеться вже 1 липня. Таку думку висловив сьогодні, 15 червня, президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами на форумі "Україна 30. Економіка без олігархів", відповідаючи на питання кореспондента каналу "Дом".

"Я вважаю, менше вже бояться. Вже бачать, що ні в кого нічого не забрали, а з 1 липня, я знаю, що вже у людей буде можливість бути просто власниками землі, й побачимо, що з 1 липня не поїде на поїздах земля в інші країни світу. Я думаю, що вона вся залишиться. Думаю, що ніяких сюрпризів не буде", — зазначив Зеленський.

Він вважає, що земельна реформа — лише початок.

"Багато підзаконних актів (треба створити, — ред.) — реєстри, кадастри тощо. Немає ще програми вирощування — це ж будівництво й очищення водоканалів і так далі. Але початок є цієї реформи. Мені здається, це важливо. Люди заспокоюються, коли вони бачать, що ніхто ні в кого нічого не забрав. Мені здається, це важливо. Будуть якісь перепони, якісь проблеми, буває. Виправимо будь-яку проблемну ситуацію, якщо є бажання", — додав президент.

Читайте також: Земельні махінатори та реформа: "Официальный разговор" з міністром аграрної політики Романом Лещенком

Прямий ефір