На адмінлінії з Кримом підняли український та кримськотатарський прапори (ВІДЕО)

Скриншот видео ТК "Дом"

Акцію до Дня опору окупації сьогодні, 26 лютого, провели в буферній зоні на адмінкордоні з окупованим Кримом у Херсонській області. Захід відбувся на контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар", повідомляє "Дом".

Колони з півсотні машин з національними та кримськотатарськими прапорами вранці вирушили в бік окупованого півострова. Кінцева точка автопробігу — КПВВ "Чонгар".

"Крим завжди з нами. На жаль, вже пройшло сім років з окупації. І ми щороку збираємося, ще у мене були маленькі діти. З 2014 року ми завжди виходили на всі мітинги, щоб домогтися повернення до Криму", — зазначила учасниця акції Еміратлі Хатідже.

Серед учасників мітингу — вчителька української мови Емірсале Альме. Після окупації Криму вона була змушена з дитиною покинути півострів. Тепер кримчанка живе в смт Новоолексіївка.

"Цей день для мене особливий. Я проти того, що зараз відбувається у Криму. Я проти того, що зараз відбувається з моїм народом, що його переслідують, не дають спокійно жити на своїй рідній землі", — поділилася емоціями жінка.

За словами представниці омбудсмена України в АР Крим та Севастополі Ірини Верігіної, ситуація на окупованому півострові залишається дуже напруженою і небезпечною. Росія продовжує порушувати міжнародне гуманітарне право і права українців в Криму. У РФ утримуються 133 політв'язнів, повідомила правозахисниця.

Колишні політв'язні Едем Бекіров і Євген Панов підняли національні та кримськотатарські прапори в буферній зоні на КПВВ "Чонгар".

"Ми все зробимо, щоб в один прекрасний день Крим став вільним і незалежним — українським", — зазначив Бекіров.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони сьогодні, 26 лютого, розглянула проєкт державної стратегії деокупації Криму, який розробили за дорученням президента України Володимира Зеленського. 

Читайте також: Після звільнення Криму його мають покинути всі, хто переїхав під час окупації, — Чубаров (ВІДЕО)

Прямий ефір