"Коли вони монтували, то писали мені, але я був не на зв'язку": військовий і поет Павло Вишебаба розповів, як Netflix "поховав" його у документальному серіалі

Павло Вишебаба. Фото: kanaldim.tv

У 2023 році на Netflix вийшов 5-серійний документальний серіал "Матері війни" виробництва польського суспільного мовника TVP, у якому зазначили, що поет і військовий Павло Вишебаба загинув 8 червня під Сєвєродонецьком. Про перемовини з командою стрічки та вирішення цієї ситуації Вишебаба розповів у програмі "Тихий вечір з Оленою Кравець".

Серіал "Матері війни" розповідає про повномасштабне вторгнення Росії в Україну та про українських біженців у Польщі. В останній серії є епізод про військовослужбовця Павла Вишебабу.

"З'ясувалося, що коли вони монтували, то писали мені і дзвонили, але я був не на зв'язку. Таке трапляється. Вони кажуть, що десь у Reuters було написано, що я начебто загинув. Я такого ніде не бачив. Тоді мені почали писати читачі. Найбільше — з Польщі. Питали, як я можу щось виставляти, якщо я загинув уже три місяці тому", — розповів поет.

Павло написав творцям серіалу, котрі перетелефонували йому зі словами: "Ми такі щасливі. Слава Богу, ви живі". Серіал вони перемонтували і перевипустили, однак початкова версія з художньої точки зору була все ж таки кращою, вважає Вишебаба.

"Серіал п'ятисерійний і закінчується моїми віршами, моєю трагічною смертю. Всі мають плакати. Все так красиво було зроблено. Тільки от помилка така. А тепер серіал якось дивно закінчився — немає ніякої драми в кінці. Але зате правдиво", — додав він.

Повна версія інтерв'ю: Благодійний тур, "смерть" у фільмі Netflix і розіграш збірки: військовий і поет Павло Вишебаба — гість "Тихого вечора з Оленою Кравець"

Гостями 26-го випуску програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" стали "Волонтери Культури" — Дмитро АвдєєвОлександр Хом'як та ініціаторка проєкту Arm Women Now Ірина Никорак. Також до студії завітав військовий, письменник Павло Вишебаба. Музична гостя — Gezweirdo.

Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" — це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі і події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проект завоював серця українців. "Тихий вечір з Оленою Кравець" (повні епізоди та окремі сюжети) разом вже отримав понад 43 млн переглядів* на діджитал-майданчиках каналу "Дім" (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok).

*Дані станом на 16.10.2023

Ще цікаве з "Тихого вечора з Оленою Кравець":

Прямий ефір