"Українці за свою свободу і майбутнє порвуть усіх": співачка Поліна Дашкова у проєкті #Муз_Оборона

Поліна Дашкова. Ілюстрація: kanaldom.tv

У неділю, 13 листопада, гостею програми #Муз_Оборона на телеканалі "Дом" стала учасниця Чорноморських Ігор та дитячого Євробачення співачка Поліна Дашкова. Вона розповіла про виступи перед пораненими бійцями та дітьми-переселенцями, пояснила, чому вирішила пройти військову підготовку і виконала одну зі своїх пісень.

24 лютого 18-річна Поліна зустріла з батьками вдома у Києві. Для неї, як і для більшості українців, цей день став шоком. Вона не могла повірити, що весь цей жах відбувається насправді. Тож, коли її родина вимушено виїхала до бабусі на Закарпаття, Поліна прагнула зробити щось, аби вміти захистити себе і бути корисною країні.

"Як таке в 21 столітті можливо? Я чула свист ракет і вибухи. Це було так страшно, я просто сиділа в коридорі та не могла заспокоїтись. Проте я зрозуміла, що слід себе опанувати. Тому я пішла на військові тренування. Співи-співами, але вважаю, що дівчатам треба теж вміти тримати рушницю", — згадує Поліна один травневий день, коли вона повернулася у столицю.

Зараз співачка активно бере участь у благодійних концертах по всій Україні. Виступала Поліна Дашкова і в госпіталі в Івано-Франківську. Стримати сльози було дуже важко, згадує вона. А в останній з 30 палат було складно навіть заспівати. Артистка каже, що вона є досить сентиментальною людиною, але у такі складні часи треба триматися.

"Хлопцям не треба показувати свої емоції. Але це дуже важко — заходити в палату, де молоді хлопці лежать без рук, без ніг, з опіками. Я ніяк не могла опанувати свої емоції", — ділиться Поліна Дашкова.

В ефірі каналу "Дом" співачка виконала пісню "Плакала калина". Вона є символічною для Поліни і присвячена вірі, надії та любові української нації. Її Дашкова написала для піднесення бойового духу українських дівчат.

"Україна переможе без сумніву. У нас дуже сильні люди, які за свою свободу і за своє майбутнє встануть і порвуть усіх", — впевнена Поліна.

Читайте також:

Прямий ефір