Нові центри та препарати на вибір: як у Києві щеплюються від COVID-19 (ВІДЕО)

Центр масової імунізації у Києві. Фото: kanaldom.tv

Рівень смертності та госпіталізації у зв'язку із поширенням COVID-19 в Україні може вийти на піковий рівень, попереджають у МОЗ. Уже другий тиждень країна б'є власні рекорди за кількістю інфікованих за весь час пандемії. У МОЗ запевняють: вакцинація — єдиний спосіб зупинити нову хвилю коронавірусу, інформує "Дом".

Киянка Оксана нещодавно перехворіла на коронавірус у важкій формі й не хоче пережити подібного знову. Тому не розмірковувала довго і зробила перше щеплення від COVID-19.

"Щоб не хворіти ще раз, вирішила пройти вакцинацію, бо симптоми були погані. Втрати нюху не було, але була дуже висока температура, блювота, за мною доглядали діти. Я не хочу, щоб ще раз їм довелося пройти через це", — поділилася жінка.

У зв'язку зі зростанням кількості інфікованих в Україні відкривають більше центрів вакцинації. Один з нових з'явився в торговому центрі Києва. Тут щеплюються працівники ТРЦ, покупці й ті, хто живе поблизу.

Щоб отримати щеплення в центрі імунізації, необхідно або попередньо записатися у додатку Helsi, або відстояти в порядку живої черги. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Яким препаратом щепитися — пацієнт обирає сам. Зараз в Україні доступні три вакцини: від компаній Pfizer, Sinovac і AstraZeneca. Кожна з них безпечна для здоров'я, запевняють лікарі. Людям із загостреним хронічними захворюваннями, алергічними реакціями та слабким імунітетом медики радять проконсультуватися з лікарем.

Якщо сумніваєтеся в якості вакцини — можете попросити всі документи про неї перед щепленням.

За останні два тижні захворюваність в Україні зросла за всіма ключовими показниками. Зокрема, кількість нових госпіталізацій зросла у понад 1,5 раза, а летальність — майже у 2,5 раза.

За минулу добу 164 387 людей в Україні вакцинували від коронавірусу. Повний курс імунізації вже пройшли 6 млн 349 тис. 739 громадян.

Читайте також: Доки препаратів проти COVID-19 немає, вакцинація — єдиний захист, — Комісаренко

Прямий ефір