Змінила професію та зустріла любов — другою домівкою для переселенки стала Одеса (ВІДЕО)

Мирослава Одинет. Скриншот видео: kanaldom.tv

Залишити бізнес, житло та виїхати з маленькими дітьми з рідного Антрациту Луганської області довелося Мирославі Одінет у 2014 році. Жінка переїхала до Одеси. Змінила професію та зустріла нову любов. Історія уродженки Антрацита — в новому матеріалі з циклу "Україна — мій дім!" телеканалу "Дом".

Без грошей і документів. На руках — семирічний син і трирічна дочка. Мирослава згадує, як у 2014 році їхала зі своєю сім'єю з рідного міста. Вдома залишилися кілька її квіткових магазинів, квартира та весь одяг. Вони встигли на останній поїзд.

"Пам'ятаю, ми їхали, коли підірвали Луганський залізничний вокзал. Ми їхали через Луганськ. Тоді ходив потяг "Київ — Луганськ — Одеса". Я не знаю, як встигла моя мама виїхати з залізничного вокзалу луганського. Бо буквально поїзд рушив — і через два години підірвали вокзал", — розповіла "Дому" Мирослава.

Перший час в новому місті їй допомагали одеські родичі. Потім жінка почала облаштовуватися самостійно. Спочатку вивчилася на перукаря. Пізніше довелося виїхати на заробітки за кордон.

"З собою я не привезла нічого... Була ситуація, коли нас попросили звільнити квартиру, і довелося виїхати на заробітки до Ізраїлю", — поділилася Мирослава.

Повернувшись до Одеси, вона відкрила салон краси. Допомагає їй працювати 13-річний син Костя. Він хоче стати перукарем, як мама. В Одесі Мирослава познайомилася зі своїм нинішнім чоловіком — французом. Рік тому народила третю дитину. Тут, каже жінка, її життя кардинально змінилося.

"Чоловік допомагає, бабуся сидить. Навчилася розподіляти свій час. Не висипаюся, один раз їм, але зате я можу собі щось дозволити більше, ніж раніше", — зазначила уродженка Антрациту.

Одесу полюбила, каже Мирослава. Це місто близьке їй за духом — тут багато гумору та можливостей для підприємців.

"Одеса, скажімо так, дорога. Дуже дорога. Але, відповідно, в Одесі можна заробляти", — повідомила жінка.

Перший час вона сподівалася повернутися додому в Антрацит. Але тепер разом з чоловіком їхати з Одеси не збираються. Це місто стало їх другою домівкою.

Інші історії переселенців циклу "Україна — мій дім!" читайте тут.

Читайте також: Облігації на 20 млрд грн — як забезпечать доступним житлом українців, повідомив Шмигаль

Медіа-партнери
Прямий ефір