"Нам вже нічого боятися": про тури до Чорнобильської зони розповіли в Київській ОДА

Чорнобильська зона. Фото: ecology.md

Вартість туру вихідного дня до Чорнобильської зони відчуження становить приблизно 100 дол. Про це в програмі "Неофициальный разговор" телеканалу "Дом" розповіла заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

Вона підкреслила, що Чорнобильську зону "вже потрібно розвивати, як туристичний об'єкт, а не як біль".

"Там є що показувати. Це частина автентичної природи. Чому в усьому світі це охороняють, показують, а ми боїмося? Нам вже нічого боятися", — підкреслила Щербак.

Заступниця голови Київської ОДА акцентувала, що Чорнобильська зона — це унікальна атракція, в якій не тільки збереглися всі будівлі періоду 1986 році, але є прекрасна флора і фауна.

"Там мешкають унікальні тварини. Наприклад, зубри. Запитаймо у будь-якої дитини, яка живе у висотці, умовно, в Дарницькому районі Києва. Вона живого зубра може тільки в зоопарку побачити, і то не у всіх. Чому ми це приховуємо? Чому ми не можемо це показати? Це безпечно! Це цікаво. Це, як мінімум, показує нам іншу картинку, не ХХI століття як джунглі кам'яні, а все ж таки живі, справжні рослини та тварини", — доповнила вона.

На думку Щербак, тур вихідного дня до Чорнобиля обійдеться туристу приблизно в 100 дол.

"Тільки зупинка в якомусь готельному номері буде в районі тисячі гривень. Плюс сам шлях — це ще тисяча гривень. Думаю, що на тур вихідного дня 100 дол. доведеться витратити. Але це будуть 100 дол., витрачені в кайф за два дні... Якщо ми підемо до магазину, купимо продуктовий набір і посидимо два вечори вдома, думаю, це ті ж гроші", — сказала вона.

Тетяна Щербак впевнена, що кожна людина повинна інвестувати також і у свій в емоційний фон.

"Я вважаю, що емоції коштують дорого. І найголовніше, у що ми повинні вкладати — у свій розвиток і свої емоції. Наш емоційний фон — цей двигун нашого внутрішнього прогресу. Те, що ми побачимо, подорожуючи, нові якісь місця — це свого роду підживлення", — резюмувала вона.

Повна версія інтерв'ю: Водний туризм Дніпром, піший — Чорнобилем: "Неофициальный разговор" із заступницею голови Київської ОДА Тетяною Щербак

Як повідомлялося раніше, базова екскурсія по Чорнобильській зоні відчуження з професійними екскурсоводами триває 12 годин. Туристи їздять в одноденні, багатоденні й навіть семиденні тури. Вихід на світові екрани американського серіалу "Чорнобиль" збільшив відвідуваність зони у 2020 році на 15% (очікувалося приріст до 30-40%, але пандемія знизила показники).

Читайте також: Як розвивається туризм в Зоні відчуження: інтерв'ю з директором агентства "Чорнобиль тур"

Медіа-партнери
Прямий ефір