Як працюють КПВВ на Донбасі, розповіли в ДПСУ

Фото: ГПСУ

Усі контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі відкриті та працюють щоденно з 8:00 до 16:00, проте рух в більшості КПВВ заблокований з боку тимчасово окупованої території України. Про підсумки роботи КПВВ за тиждень розповіли у Держприкордонслужбі України (ДПСУ), повідомляє "Дом".

З семи відкритих КПВВ щоденний пропуск здійснюється лише в "Станиці Луганській". Навпроти КПВВ "Новотроїцьке" незаконні збройні формування розблоковують рух двічі на тиждень — у понеділок та п’ятницю.

За тиждень через КПВВ "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію пройшли 4710 людей, а на контрольовану Україною територію — 4517.

Лінію розмежування у КПВВ "Новотроїцьке" у бік тимчасово окупованої території Донеччини перетнули 182 людини, у зворотньому напрямку — 162.

"Російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 10 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію", — повідомили у ДПСУ.

Через КПВВ "Новотроїцьке" до ОРДЛО проїхали 18 вантажівок гуманітарної допомоги вагою у понад 195 тон. Міжнародні організації доставили мешканцям тимчасово окупованого Донбасу продукти, побутову техніку, будівельні матеріали та засоби індивідуального захисту.

На КПВВ діють карантинні обмежень через пандемію коронавірусу, нагадують у Держприкордонслужбі. Обов’язковою умовою залишається перебування у захисній масці та дотриманням соціальної дистанції. Для пропуску на контрольовану Україною територію люди повинні дати згоду на обсервацію або на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Вдома".

Нагадаємо, українська влада планує до кінця цього року на всіх КПВВ з окупованими територіями Донбасу та Криму відкрити сучасні сервісні центри.

Читайте також: Відкрити КПВВ "Золоте" та "Щастя" закликали Росію США

Медіа-партнери
Прямий ефір