Доктор філософських наук та сержант ЗСУ Федір Шандор пояснив, звідки і навіщо з'явився наратив, що Угорщина — не друзі

Федір Шандор. Фото: kanaldim.tv

Стосунки між Україною та Угорщиною останні роки непрості. І погіршити їх активно намагається Росія. Вона майстерно маніпулює та сварить українців з угорцями, і вже з 2017 року напруженість у двосторонніх стосунках не спадає. Доктор філософських наук та сержант Збройних сил України Федір Шандор у "Тихому вечорі з Оленою Кравець" пояснив, чому його ставлення до Угорщини відрізняється від ставлення багатьох інших людей. 

"[Наратив, що Угорщина — не друзі] з'явився не в нас, а у наших ворогів, які це роблять професійно. Вороги є як в угорському середовищі, так і в українському. Їхній головний принцип — посварити нас і створити для нас ще одного ворога. Якщо ми ловимося на це, якщо нас це чіпляє, значить їм це вдалося", — пояснює Федір Шандор.

Сержант ЗСУ звертає увагу на те, що 20 серпня в Угорщині відзначають День створення держави (День святого Іштвана), а Україна 24 серпня — День Незалежності, тож ми навіть у глобальному календарі поряд.

Повна версія інтерв'ю: Про лекції з окопів, алогічність війни та пошуки ворогів серед своїх: сержант ЗСУ і професор Федір Шандор — гість "Тихого вечора з Оленою Кравець"

Нагадаємо, гостями нового випуску програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" стали:  бійці 3-ої окремої штурмової бригади — "Малий""Гал""Лукас" і "Ющенко". Також до студії завітав сержант ЗСУ, професор Федір Шандор. Гостею рубрики Дані Білого "Що там по тактильності?" стала фехтувальниця Ольга Харлан. Музичні гості — Тата Кеплер і Pianoбой Дмитро Шуров, гурт NAZVA.

Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" — це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі і події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проект завоював серця українців. "Тихий вечір з Оленою Кравець" (повні епізоди та окремі сюжети) разом вже отримав понад 38 млн переглядів* на діджитал-майданчиках каналу "Дім" (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok).

*Дані станом на 26.08.2023

Ще цікаве з "Тихого вечора з Оленою Кравець":

Прямий ефір