Як повернути молодість організму за 2 місяці — поради нутриціолога

Оксана Соколова. Скриншот: kanaldim.tv

Є певна категорія продуктів, які сприяють омолодженню. Цей факт довели вчені. Якщо дотримуватися спеціальної дієти, то перші результати можна отримати вже за 2 місяці. Це власним прикладом довела нутриціолог Оксана Соколова. Вона поділилася секретами з глядачами "Ранку Вдома".

Темно листова зелень, зокрема, шпинат, зелень гірчиці й капуста хрестоцвіті, такі як броколі, різноколірні овочі, баклажани чи буряк, гарбузове та соняшникове насіння і ягоди, яловича печінка і яйця, розмарин та куркума. Таке меню сприяє омолодженню вже за два місяці. Принаймні цього висновку дійшли науковці Університету Вірджинії у США.

Антивіковий механізм продуктів добре знайомий нутриціологу Оксані Соколовій. Вона харчується так сама. Своїм прикладом надихає пацієнтів, може навести безліч аргументів на користь кожного інгредієнта.

"Овочі — це взагалі супер речовина, яка допомагає нам бути завжди молодими. Чому? Тому що вона наш окиснений організм змушує ставати більш лужним. Наприклад, насіння гарбуза і насіння соняшника. Там дуже багато омеги, є мінерали. Треба використовувати розмарин та куркуму. Куркума — це дуже дієва добавка. Також свіжий буряк. Він допомагає очистити кишківник і налагодити травлення", — пояснила нутриціолог Оксана Соколова.

Першими перевірили дієвість антивікового раціону шестеро здорових жінок віком до 58 років. Під час експерименту їх попросили також п'ять разів на тиждень робити фізкультуру протягом пів години, а ще додати до режиму дня дихальні вправи й дбати про здоровий сон.

Відтак генетичні тести зафіксували поліпшення процесів так званого метилювання ДНК у жінок. З віком воно стає менш ефективним, внаслідок чого клітини організму швидше старіють.

У підсумку біологічний вік учасниць дослідження знизився у середньому на п'ять років. Ба більше, в однієї з волонтерок проєкту клітин організму омолодити на 11 років. 

Щоправда, важливою умовою експерименту було цілковите виключення рафінованого цукру, молочних продуктів і злаків. Останні, на думку дієтологів, усе ж таки необхідно вживати.

"До цього меню варто додати ще дещо, аби ми про гарно себе почували. Складні вуглеводи. Тобто каші, темний хліб, або пасту. Тільки вживати складні вуглеводи можна в першій половині дня. У фруктах вони теж є, але це трохи інше", — провадить Оксана Смирнова.

Дієта, створена американськими вченими, не лише сприяє зменшенню ваги, а й покращує якість життя, адже підвищує рівень енергії, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і навіть допомагає у профілактиці онкології.

Також цікаво:

Прямий ефір