Скупчення військ РФ біля кордонів — Україна обмінялася розвідданими з Великою Британією та США

Російські війська. Фото: Twitter

Органи розвідки України, Великої Британії та США обмінялися інформацією щодо скупчення російських військ біля українських кордонів. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, інформує "Дом" із посиланням на пресслужбу відомства.

"У мене відбулися дві важливі зустрічі — з міністрами оборони Великої Британії Беном Уоллесом та США Ллойдом Остіном. У нас були серйозні розмови, де ми чітко порівняли фактаж, який отримують наша та їхні розвідки. Зробили обмін інформацією між нашими розвідувальними агенціями — висновки однакові. Режим ризику нам зрозумілий", — заявив Резніков.

За його словами, Україна отримала важливі сигнали від партнерів про те, що не залишиться наодинці з агресією РФ.

Читайте також: При наступі РФ будуть дії на випередження, — міністр оборони (ВІДЕО)

Нагадаємо, начальник ГУР МОУ Кирило Буданов у коментарі виданню Military Тimes заявив, що Росія може атакувати українські кордони та вдатися до вторгнення на південь та на схід. За його словами, ймовірна атака РФ може розпочатися з боку Одеси та Маріуполя, а також через територію Білорусі. За даними ГУР, наразі біля українських кордонів сконцентровано понад 92 тис. російських військовослужбовців.

Передбачається, що противник почне завдавати авіаударів, а також використовувати артилерійську та бронетанкову зброю з висадкою десанту. Буданов зазначив, що російська влада може використовувати й психологічні операції, які провокують протести та мітинги. За оцінками України та США, загострення конфлікту розпочнеться вже у січні-лютому.

Читайте також: Росія розраховує на дестабілізацію ситуації в Україні, — політолог

Прямий ефір