Наталя Половинка пояснила, чому часто відмовляється від ролей у кіно

Наталя Половинка. Скриншот: kanaldim.tv

Українська співачка та акторка Наталя Половинка має небагато кіноролей, однак ті, що є — головні. Одна з найбільш знакових — у військовій драмі грузинського режисера Зази Буадзе "Мати Апостолів" (2020). Стрічка отримала понад 90 світових нагород на міжнародних кінофестивалях, 15 з них — перемоги у номінації за найкращу жіночу роль. У програмі "Точка опори" на телеканалі "Дім" Наталя Половинка пояснила, чому часто відмовляється від ролей у кіно.

"Я звикла грати головні ролі. Якось думала над тим, що робитиму, коли мене покличуть не на головну. Не знаю. Я не погоджувалася [на ролі в кіно] більшу частину свого життя. Вперше мене запросили на головну роль у кіно, коли мені було 25 років. Я не погодилася, бо настільки вірила в театр, як в живе і дуже складне мистецтво. Я хотіла себе присвятити театру. Подумала: "Кіно — це щось легше, воно мене відволіче і поведе в якусь попсу". Тому я різко відмовила. Це був петербурзький відомий режисер і він не міг мене зрозуміти. Всі казали: "Він бере у свій фільм якусь дівчинку з провінції". Львів — це для них провінція. Але він мені місяць дзвонив і нікого іншого не хотів брати. Але моя інтуїція казала мені відмовлятися. Пізніше я відмовлялася від кіно з різних причин. Десь довелося б роздягатися. Мабуть, усе склалося правильно і я прийшла в кіно вчасно. Зараз я пишаюся своїми ролями, вони мені дуже дорогі", — поділилась Наталя.

Наталя Половинка — українська співачка, акторка театру та кіно, режисерка, викладачка. Лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка (2006) та заслужена артистка України (2020). Створила оригінальну методологію роботи з голосом. Ведла майстерні голосу та співу в Колумбійському, Пенсильванському, Єльському університетах (США), Уельському університеті (Велика Британія), викладала в студії "Ательє" Міжнародного інституту Єжи Ґротовського (Польща).

У 2010 році Наталія Половинка створила та очолила Львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр "Слово і голос".

Військова драма грузинського режисера Зази Буадзе "Мати Апостолів" (2020), у якій Наталя Половинка зіграла головну роль, вже отримала понад 90 світових нагород на міжнародних кінофестивалях. 15 з них — перемоги у номінації за найкращу жіночу роль.

Одружена з народним артистом України Олегом Цьоною. Має доньку Ганну та онуку Софію.

Читайте також

Прямий ефір