Українцям відкрили доступ до курсів, які коштують тисячі доларів: інтерв'ю зі співзасновником освітньої платформи BecomingX | Ukraine Полом Герні

Пол Герні у Києві. Скриншот: kanaldim.tv

В Україні запустили нову платформу для навчання BecomingX | Ukraine. Це українська версія міжнародної освітньої платформи BecomingX. Курси, що коштують тисячі доларів, для українців зробили безплатними. Як працює платформа та яких навичок зможуть набути українці, у "Ранку Вдома" розповів SEO та співзасновник BecomingX Пол Герні.

Ведуча — Ольга Фанагей-Баранова.

Що таке BecomingX та як це працює?

— BecomingX Ukraine — це проєкт, покликаний допомогти українцям отримати навички та впевненість в успіху. Це цифрова платформа, яка пропонує контент для дорослих людей на теми набуття цифрових навичок, технологій штучного інтелекту, блокчейну, хмарних сховищ, дійсно важливих цифрових вмінь, так само як і навичок, які допомагають людям знайти хорошу роботу. Зокрема, і для українців, які живуть за кордоном. Вони мають багато проблем з пошуком роботи в Європі у цей важкий для них час.

Хоч наш контент розрахований на дорослу аудиторію, він також стане у пригоді школярам та підліткам, адже допомагає здобути важливі навички для командної роботи, комунікації, розв'язання проблем. Це потрібні вміння, які часто використовуються, але не є частиною звичайної навчальної програми. Також ми маємо інші ресурси від наших партнерів, такі як цифрові програми, зокрема від Amazon, безплатні для українців телеканали від інших партнерів, застосунки для підтримки ментального здоров'я. У нас багато чудового контенту про українців та для підтримки українців.

Чим проєкт BecomingX важливий у воєнний час?

— Йдеться про два фактори. По-перше, я сподіваюсь, що це позитивна ознака нашої підтримки людям та компаніям, які намагаються допомагати українцям будь-яким можливим чином. Ми дуже хочемо допомогти українцям у цей надзвичайно важкий час, отримати ці навички, на яких ми спеціалізуємося як компанія. Також до нас долучилися великі компанії, аби надати свою підтримку українцям у цей важкий час.

По-друге, життя багатьох людей зруйнувала війна. Зокрема, молодих людей, які змушені були переїхати в інші області. Через це постраждала їхня освіта. Їхні надії та мрії про майбутнє зараз під великим питанням. Тож ми сподіваємось, що ця платформа допоможе як молодим людям, так і дорослим відновити навички, які вони, можливо, втратили внаслідок війни. Маємо надію, що Україна важлива саме зараз, враховуючи ризики, з якими мають справи українці.

На BecomingX Ukraine вчаться лише дорослі? Чи передбачена програма на платформі для навчання дітей?

— BecomingX впродовж років розробляє курси світового рівня для школярів. Ми фокусуємося на цих речах, які не входять до звичайної шкільної програми. Більшість з них є у всьому світі, не лише в Україні. Значна частина курсів сфокусована на мовах, науці й математиці. Усе дуже важливе. Часто цього не вистачає в шкільній програмі. Зокрема, основні життєві навички, які нам потрібні для досягнення успіху. Наприклад, як нам працювати з іншими людьми, як розв'язувати складні проблеми, як ефективно комунікувати з іншими, як впоратися коли щось йде не за планом.  Ми багато говоримо про стійкість. Тож BecomingX Ukraine виробляє набір контенту спеціально для шкіл та батьків, аби працювати з молодими людьми над здобуттям цих важливих навичок.

Цей контент доступний безплатно для всіх українських шкіл. Ця програма складається з 24 уроків. Вчителі можуть просто взяти плани цих уроків і донести цю інформацію українським дітям. Ми долучили деяких українців та глобальних світових зірок. Тому це дійсно хороша програма для шкіл та молоді. Також хочу підкреслити, що ми маємо програми й від наших партнерів. У нас є century.tech — це платформа безплатний для шкіл. Вона коштує тисячі доларів, адже є провідною навчальною платформою. В нас ще багато партнерів, які надають українцям свої освітні матеріали.

Хто є спікерами програми BecomingX Ukraine? Чого вони навчають?

— Ми мали чудову можливість співпрацювати з великою кількістю прекрасних українців і людей з усього світу. Від Андрія Шевченка — одного з найбільш зіркових українських футболістів. Ми знімали Еліну Світоліну — топову тенісистку, Володимира Кличка — відомого боксера. Ще ми знімали ветеранів, волонтерів, телеведучих, людей з різних сфер та різним досвідом. Це поряд з іншими відомими особистостями, з якими ми працювали раніше. Зокрема, золотими олімпійськими чемпіонами, володарями "Оскара", артистами.

Ми намагаємось зробити наші матеріали корисними, щоб люди розуміли, яким чином зірки прийшли до свого успіху. Ми показати, що це не успіх суто в соціальних мережах. Ми показуємо, що за цими картинками стоять справжні реальні люди та їхні історії, труднощі та страждання, які вони пройшли. Також ми знімали багатьох ветеранів та біженців впродовж цих років та зрозуміли, яким важким був їхній шлях. Було чудово побачити, що стільки надзвичайних людей долучилися до цього проєкту, яку підтримку вони висловлюють українцям. Найбільш впливові люди світу та України об'єдналися, аби поділитися своїм досвідом та надихнути інших.

Як працює особистий кабінет користувача BecomingX Ukraine?

— Це безплатно для всіх українців. Ви заходите на наш сайт та реєструєтеся. Вводите адресу своєї електронної скриньки та отримуєте повний доступ до усіх матеріалів на платформі. Ви можете зареєструватися за кілька секунд, відстежувати свій прогрес по курсах, дивитися всі наші фільми. Деякі з них українською, деякі англійською, але всі фільми англійською мають субтитри.

Ми надаємо сертифікати про проходження курсів, які ви можете додати до свого резюме. Ці сертифікати надаються після повного проходження курсу та здобуття навичок. Ми створювали це разом з українською командою, тож платформа дуже зрозуміла, проста та безплатна. Ми були б дуже раді, якби всі українці познайомилися з нашою розробкою.

Також цікаві гості "Ранку Вдома":

Прямий ефір