"Це окремі фільми про кожну з бригад ТрО": Ахтем Сеітаблаєв розповів про зйомки документального кіно про своїх побратимів

Ахтем Сеітаблаєв. Фото: kanaldіm.tv

Український актор та режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв з початку повномасштабного вторгнення приєднався до сил територіальної оборони. Паралельно з захистом незалежності України він створює документальний проєкт про своїх побратимів. Детальніше про це він розповів в інтерв'ю програмі "Точка опори".

"Цей проєкт реалізується завдяки підтримці та розумінню в першу чергу нашого командира полковника Олексія Дмитрашківського — начальника служби зв'язків з громадськістю командування Сил територіальної оборони Збройних сил України", — каже Ахтем.

Саме полковник Олексій Дмитрашківський з різних військових частин зібрав "ТрО Медіа" восени 2022 року. Команда складається з людей, які в цивільному житті були режисерами, операторами, акторами, сценаристами. 

"За підтримки і за наказом командувача Сил територіальної оборони генерал-майора Ігоря Танцюри ми з жовтня 2022 року приступили до створення певної антології сил ТрО. Це окремі фільмі про кожку з бригад ТрО: її бойовий шлях, портрети людей, історії їх сімей, звичаї, їхні міркування і мрії. Іноді це доволі складні драматичні історії, іноді ліричні, бувають дуже смішні", — розповів режисер.

Повна версія інтерв'ю: Про зйомки "Мирний-21", останню зустріч із мамою та спогади про Крим: Ахтем Сеітаблаєв у "Точці опори"

Нагадаємо, Ахтем Сеітаблаєв — український актор і режисер. Походить з родини депортованих кримських татар. Заслужений артист Автономної Республіки Крим. Найвідоміші режисерські роботи: "Хайтарма" (2012), "Кіборги" (2017), "Захар Беркут" (2019). За участь у фільмі Нарімана Алієва "Додому" отримав нагороду за найкращу чоловічу роль на сьомому Міжнародному Босфорському кінофестивалі. Керує культурним простором "Кримський дім". З початку повномасштабного вторгнення приєднався до сил територіальної оборони. 10 грудня 2022 року отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних сил України. Розлучений, має трьох дітей та онуків. 

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір