Народний артист Лесь Задніпровський пояснив, чому легше грати на великій сцені, ніж на камерній

Лесь Задніпровський. Фото: kanaldіm.tv

З 1980 року актор театру, кіно та дубляжу, народний артист України Лесь Задніпровський працює в Національному драматичному театрі ім. Івана Франка. У програмі "Точка опори" він пояснив, на якій сцені йому комфортніше грати і чому.

У 2023 році на камерній сцені імені Сергія Данченка у театрі імені Івана Франка Дмитро Чирипюк поставив виставу "Загнаний кінь" за п'єсою француженки Франсуази Саган. Одну з ролей у ній виконує Лесь Задніпровський. Така "близькість" до глядача була для нього експериментальним досвідом, зізнається він сам.

"Я люблю велику сцену. Це, до речі, мій перший експеримент в рідному театрі на камерній сцені (крім антрепризних вистав). Це був виклик для мене. Це як в кіно чи на телебаченні, коли ти на крупному плані. А в театрі глядач чує навіть твоє дихання, сидить поруч, і я так само чую дихання глядачів, найменший шепіт. І тут вже не можна збрехати. Тут серце на долоні та абсолютно очі в очі. І щирість, правдивість просто на сто відсотків повинні бути. На великій сцені в душі легше, там є певна відстань, там є дистанція між мною і глядачем, є оркестрова яма врешті-решт. Там посил інший", — пояснив актор.

Повна версія інтерв'ю: Про акторську династію, акторство під час війни та ставлення до "хороших руських": актор Лесь Задніпровський у "Точці опори"

Нагадаємо, Лесь Задніпровський — актор театру, кіно та дубляжу, народний артист України. З 1980 року працює в Національному драматичному театрі ім. Івана Франка. Знявся у понад 60 фільмах, серед яких — "Овід", "Кармелюк", "Іван Сила", "Одинадцять дітей із Моршина". Як актор дубляжу брав участь в озвучуванні понад 40 фільмів, зокрема "Леон Кілер", "Гаррі Поттер", "Турист", "Тачки-2", "Пірати Карибського моря".

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір