М'ясо коня, п'явки, бджоли та зародки каченят: що куштував Євген Клопотенко та яке воно на смак

Євген Клопотенко. Фото: kanaldim.tv

Шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко завжди відкритий до кулінарних експериментів. Про цікаві страви та інгредієнти, які він куштував, Євген розповів у  "Тихому вечорі з Оленою Кравець".

В інтерв'ю Олені Кравець шеф-кухар поділився, що двічі їв м'ясо коня, однак його шлунок це сприйняв не надто радо.

"Але я не здамся і поїм його ще втретє. Треба їсти те, що ти не любиш. Можливо, я був не в тому настрої. В цілому, я їм усе. Навіть п'явки — дуже прикольні і стерильно-чисті, зародки качок, бджіл. Бджоли в мене в ресторані продаються. Це називається підмор — тіла померлих медоносних бджіл, дуже корисна штука. Їх навіть вивчають у данському інституті завдяки тому, що я почав про це говорити. Це їжа майбутнього", — пояснює шеф-кухар.

За словами Клопотенка, п'явки після приготування хрумкі і на смак схожі на свинячі вушка. А зародки каченят називаються балут. Їх кулінар куштував, коли брав участь у проєкті "МастерШеф".

"Я завжди розповідаю, а ніхто не може мені їх приготувати. Їв я їх двічі. Коли мені їх дали, я дивився на них, як на найкраще, що може бути. Виглядає, як зародок качки. Я здаюся трохи навіженим, знаю. Але я відкидаю стереотип про те, що це щось ненормальне. В мене є обмеження, проте я кажу їм: "Іди сюди". "Женю, не їж собак!" — "Ідіть сюди!" Жартую, я не їв собак", — каже Євген.

Він додав, що ніколи не здається в прагненні шукати нові смаки, адже саме це дозволяє створювати щось нове.

Повна версія інтерв'ю: Про дивні для іноземців українські страви та експерименти з їжею:  Євген Клопотенко у програмі "Тихий вечір з Оленою Кравець"

Нагадаємо, гостями нового випуску програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" стали: знаковий кулінар України Євген Клопотенко, дівчата з жіночого футбольного клубу "Маріуполь". Музична гостя — Lida Lee. Також ви дізнаєтеся більше про книги від Вадима Кириленка у рубриці "Гоголь Наш".

Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" стартував на каналі "Дім" у грудні 2022 року. Це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі і події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проєкт завоював серця українців. Випуски програми (повні епізоди та окремі сюжети) разом вже отримали понад 29 мільйонів переглядів* на діджитал-майданчиках каналу "Дім".

*Прим. Дані станом на 08.04.23. Під переглядами маються на увазі всі перегляди контенту під брендом "Тихий вечір з Оленою Кравець" на всіх діджитал-майданчиках каналу "Дім" (YouTube, Instagram, Facebook, ТіkТоk).

Ще цікаве з "Тихого вечора з Оленою Кравець":

Прямий ефір