Ризики високі, — Єрмак про можливе загострення на Донбасі (ВІДЕО)

Андрей Ермак. Фото: president.gov.ua

Ризики повномасштабного загострення ситуації на Донбасі залишаються високими. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю "РБК-Україна", повідомляє "Дом".

За його словами, Києву вдалося досягти безпрецедентної консолідації міжнародних партнерів. Зокрема, йдеться про оновлену хартію зі США, оборонне партнерство з Великою Британією. Про наслідки для Росії у разі нового витка агресії заявили також Німеччина, Франція та керівництво НАТО.

"Головна наша мета — це припинення війни та повернення людей і територій на підставі національних інтересів України. Ті заяви, які ми чуємо від Німеччини, Франції, Великої Британії та США — такого не було ніколи. І вони не лише кажуть, вони справді готові на багато чого, якщо комусь спаде на думку шалена ідея почати ескалацію на Донбасі або десь ще", — пояснив Єрмак.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію до деескалації на українських кордонах. Він заявив, що якщо Росія застосує силу проти України, за це їй доведеться заплатити.

Медіа-партнери
Прямий ефір