Париж виступає за вимогливий діалог щодо Москви, — глава МЗС Франції

Жан-Ив Ле Дриан. Фото: Twitter/ Jean-Yves Le Drian

Міністри закордонних справ України та Франції Дмитро Кулеба та Жан-Ів Ле Дріан провели переговори телефоном. Дипломати обговорили перспективи Нормандського формату на всіх рівнях: глав держав і урядів, міністрів закордонних справ, радників лідерів, інформує "Дом" із посиланням на інформацію МЗС України.

Глава українського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Україна високо цінує зусилля Франції в межах Нормандського формату, який залишається основним майданчиком для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, незважаючи на провокаційну поведінку Росії.

Жан-Ів Ле Дріан під час розмови також роз'яснив Дмитру Кулебі мотиви нещодавньої німецько-французької ініціативи з відновлення діалогу Євросоюзу з Росією. Французький міністр наголосив, що "Париж виступає за вимогливий діалог щодо Москви".

Своєю чергою, Дмитро Кулеба нагадав, що Євросоюз призупинив проведення самітів з Росією в 2014 році внаслідок російської агресії, і без конструктивних кроків з боку Кремля відновлювати такий формат діалогу підстав немає.

Читайте також: Посли Франції та Німеччини заявили, що ідею самітів ЄС-Росія ніхто не підтримав, — МЗС

Як повідомлялося раніше, Україна і Франція незабаром обговорять визнання українських COVID-сертифікатів.

Прямий ефір