Доведено Європою: навіть одне щеплення від COVID-19 суттєво захищає від штаму "дельта" (ВІДЕО)

Вакцинація. Фото: ukroboronprom.com.ua

Вирішальним фактом у боротьбі з коронавірусом, зокрема і його штамом "дельта", є повна вакцинація. І нинішні низькі показники захворюваності в Європі підтверджують це. Про це сьогодні, 30 червня, "На самом деле: мир" телеканалу "Дом" розповів власний кореспондент Українського національного інформагентства "Укрінформ" в Брюсселі Дмитро Шкурко.

Він зазначив, що проблема нових штамів вірусу COVID-19 дуже гостро стоїть в Європі.

"Можу сказати, припустимо, про Бельгію, де я зараз перебуваю. Ось буквально за тиждень кількість штамів вірусу "дельта" з 16% від загальної кількості хворих збільшилася до 23%", — сказав Шкурко.

При цьому журналіст нагадав недавню заяву президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляйен про те, що 100-процентна вакцинація (тобто повна вакцинація двома щепленнями) дуже надійно захищає від нових штамів, зокрема від штаму "дельта".

"Більш того, станом на зараз близько 70% всього населення Євросоюзу отримали, як мінімум, одне щеплення від коронавірусу. І навіть одне щеплення, нехай в неповній мірі, але захищає від зараження новим штамом. Крім того, воно практично виключає (і це доведено клінічними спостереженнями) важку форму перебігу захворювання", — повідомив Шкурко.

"Тобто висновок напрошується такий, що все-таки вирішальним фактом у боротьбі з коронавірусом є 100-відсоткова вакцинація. І нинішні низькі показники захворюваності в Європі є тому доказом", — резюмував він.

Читайте також: COVID-штам "дельта": для кого найбільш небезпечний і яка загроза для України, розповів експерт (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, новий штам коронавірусу "дельта" передається миттєво, вражає важче та частіше призводить до реанімації. Але не всім українцям варто його боятися.

Прямий ефір