Приготувати їжу, прийняти душ, випрати речі: зал очікування для військових на залізничному вокзалі Дніпра показав Анатолій Анатоліч

Залізничний вокзал Дніпра. Фото: kanaldim.tv

Перше місце, з яким знайомляться ті, хто приїжджають до Дніпра, — залізничний вокзал. Чим сьогодні живе вокзал, у програмі "Міста" телеканалу "Дім" показав ведучий Анатолій Анатоліч.

Планова місткість вокзалу Дніпра — 800 осіб, стільки людей тут можуть перебувати одночасно.

"Але на початку повномасштабної війни за добу відправлялося до 15 тисяч пасажирів. У перші місяці вся вокзальна площа, територія поруч із вокзалом була повністю заповнена великою кількістю людей. Однак у нашої команди не було часу на паніку, треба було організовувати потік людей, надавати допомогу. Було організовано систему виходу на посадку до поїздів, щоб розвести потоки людей, які приїжджають і виїжджають. Приїжджих на вокзалі зустрічали волонтери, надавали їм допомогу — їжа, елементарні гігієнічні речі, речі для діток. Було відчуття гордості за те, що в такі складні часи народ об'єднався, і один одному допомагав", — розповів начальник вокзалу станції “Дніпро” Вадим Бусурулов.

Навіть попри війну, залізничний вокзал розвивається. У 2023 році в залі очікування для найменших пасажирів "Укрзалізниця" спільно з Євросоюзом створила дитячу зону. Для малюків тут є все необхідне — іграшки, ласощі та напої. Також є бокс для сповивання немовлят.

Працює зал очікування для військовослужбовців. Тут облаштована повноцінна кухня, де можна щось приготувати, розігріти, випити чаю. У ванній кімнаті військові можуть прийняти душ, випрати речі — є пральна та сушильна машини.

Повна версія програми: Вокзал, центр "Менора" та легендарна лікарня Мечникова: як сьогодні живе Дніпро — проєкт "Міста" з Анатолієм Анатолічем

Прямий ефір