Центр психоемоційної підтримки Victory Center реалізує програму іповенції — подробиці 

Іпповенція на українському ранчо. Скриншот: kanaldom.tv

Коні — дуже емпатичні тварини, які все відчувають і без слів уміють підтримати. Існує навіть спеціальний метод лікування та реабілітації — іповенція, заснований на взаємодії з конями. В Україні теж існують такі програми. Це новий метод реабілітації для дітей, постраждалих від війни. Як усе відбувається, дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Коні дуже емпатичні тварини, вони все відчувають і без слів уміють підтримати. Існує навіть спеціальний метод лікування та реабілітації, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, називається іповенція. 

"Наприклад, в Каліфорнії — це Carousel Range, Dream Power Horsemanship. Це не обов'язкова програма їзди верхи. Це і робота з кіньми. Мені спала на думку ідея запартнеритися зі стайнями. Я вирішила запропонувати їм зробити програму  психоемоційного відновлення", — повідомила виконавча директорка Victory Center Анастасія Пападопулос.

Анастасія Пападопулос, як виконавча директорка Центру психоемоційної підтримки, залучила донорські кошти на реалізацію програми іповенції в Україні. Нині її проводять для дітей, постраждалих від війни. Усе починається зі знайомства з тваринами. Після засвоєння правил поводження з конями, діти переходять до догляду за тваринами. 

Звичайна верхова їзда — це про експлуатацію, а іповенція — про партнерство. Дитина під час спілкування з конем отримує низку позитивних емоцій. Біополе цих тварин допомагає позбутися відчуття страху, самотності та безвиході. 

Окрім дітей, на кінну терапію запрошують ветеранів і ветеранок, працівників ДСНС, сім'ї військовослужбовців та родичів полеглих воїнів. Усю інформацію можна знайти на сторінках Victory Center у соцмережах.

Читайте також: Що таке іпотерапія та як вона допомагає військовим

Прямий ефір