В Умані відкрили Центр ветеранського розвитку

Центр ветеранського розвитку в Умані. Фото: mva.gov.ua

Міністерство у справах ветеранів України розширює мережу Центрів ветеранського розвитку. Віднині такий заклад функціонуватиме й у місті Умань. Базою для нього став Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. Це перший центр на Черкащині та 17-й в Україні, інформує "Дім" з посиланням на повідомлення Мінветеранів.

Завдяки потужним освітнім спроможностям вишу демобілізовані захисники, захисниці та члени їхніх сімей матимуть змогу у Центрі проходити професійну підготовку й перепідготовку, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу у межах реінтеграції від військової служби до цивільного життя. 

Заклад є безбар’єрним та адаптивним для осіб з інвалідністю. Він також стане майданчиком для підготовки фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб на Черкащині. 

"Центри ветеранського розвитку є важливою частиною у процесі формування й реалізації державної політики у сфері професійної адаптації, зайнятості ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих захисників та захисниць", — зазначила державний секретар Мінветеранів Віта Шаповалова. 

Нагадаємо, у держбюджеті на 2024 рік закладено видатки на фінансування заходів із професійної адаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей у сумі 71 мільйона гривень.  

Мінветеранів створює Центри ветеранського розвитку на виконання Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Читайте також: Принцип "рівний — рівному": в Україні з'являться фахівці із супроводу ветеранів

Прямий ефір