"Має бути сила, витривалість і звучність голосу": оперна співачка Софія Соловій розповіла про одну з найскладніших для неї партій

Софія Соловій. Фото: opera.lviv.ua

У програмі "Точка опори" на телеканалі "Дім" українська оперна співачка Софія Соловій розповіла про свою партію Сенти у романтичній опері "Летючий голландець" німецького композитора Ріхарда Вагнера. Артистка зізналася, що навіть не думала, що коли-небудь візьметься за таку складну роль.

"Це дуже трагічна опера про дівчину, яка чекала свою долю дочекалася і фактично пожертвувала власним життям заради кохання. Вона сказала: "Я буду тебе любити до смерті" і кинулася в море. Таким чином він був звільнений від прокляття. Для Сенти має бути сила, витривалість і звучність голосу, бо вагнерівський оркестр дуже великий — його треба пробити чи бути над ним. Тож я вдячна моїй болгарській знайомій режисерці Міровій, яка повірила в мене і покликала. Це фантастична музика", — поділилась вона.

Софія Соловій — українська оперна співачка (сопрано). Лауреатка 14 міжнародних вокальних конкурсів. У 2000 році переїхала до Італії, де почала відвідувати Академію оперного мистецтва в місті Озімо. Виступала на сценах оперних театрів Італії, Іспанії, Люксембургу, Франції, Німеччини, Бельгії, Америки. Солістка Львівської філармонії та Львівської національної опери. З жовтня 2021 року викладає на кафедрі академічного співу Львівської музичної академії імені Миколи Лисенка.

Більше новин з "Точки опори":

Прямий ефір