Україна запускає платформу для обʼєднання молоді у світі UA — Ukrainian Abroad

Створення UA - Ukrainian Abroad. Фото: mcip.gov.ua

Міністерство закордонних справ України, Голова підкомітету Верховної Ради з питань вищої освіти, Молодіжна рада при МЗС, Експертна рада студентства при голові підкомітету ВР з питань вищої освіти, запускають проєкт UA Ukrainian Abroad. Ідея створення платформи полягає у тому, аби об’єднати українську молодь за кордоном, інформує "Дім" з посиланням на МКІП.

"Створення об’єднаної молодіжної мережі, яка включатиме організації в Україні та за кордоном, дасть змогу посилити взаємодію між українською молоддю, яка перебуває у різних куточках світу. Молодіжна рада при МЗС вже продемонструвала свою ефективність і я переконаний, що проєкт UA – Ukrainian Abroad створить нові можливості для молодих людей, які братимуть в ньому участь, зокрема надихатиме їх реалізовувати себе та бути корисними для держави у час повномасштабної війни", — вважає Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Проєкт передбачає створення координаційної платформи, до якої увійдуть представники Офісу Президента України, Верховної Ради України, Міністри закордонних справ України, молоді та спорту України, а також культури та інформаційної політики України. До складу платформи увійдуть й інші експерти, які будуть вести та направляти створення мережі молодіжних громадських обʼєднань у країнах світу. 

"Нашим пріоритетним завданням є побудова Платформи таким чином, щоб вона могла швидко та відкрито реагувати на запити молодих українців", – зазначила голова підкомітету Верховної ради з питань вищої освіти, народна депутатка Юлія Грішина.

UA – Ukrainian Abroad — створено у синергії Молодіжної Ради при МЗС та Експертної ради студентства при Голові підкомітету Верховної Ради з питань вищої освіти. 

Читайте також:Фонд президента запускає програми фінансової підтримки молодих науковців — подробиці

Прямий ефір