Пережили окупацію: у школі на Київщині відкрили цифровий простір "Вулик"

Учні у "Вулику". Скриншот: kanaldim.tv

Бобрицька гімназія зазнала суттєвих пошкоджень внаслідок російських обстрілів, а також була пограбована окупантами. Завдяки місцевій владі та благодійникам школу відремонтували. Міжнародний фонд SavED створив для учнів новий освітній центр "Вулик". Це стало справжнім святом для дітей. Цифровий простір має кілька локацій для навчання та відпочинку, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Бобрицька гімназія у Київській області була не лише понівечена, а ще й пограбована росіянами. Під час окупації села загарбники оселилися у школі та в місцевому садочку. Картина була моторошна і нагадувала фільм жахів, розповідає директорка гімназії Тетяна Куц. Гуртом прибрали уламки скла, гори сміття та бруду, відмивали стіни від кіптяви й пилу. Завдяки місцевій владі та благодійникам вдалося замінити вхідну частину школи, вікна, двері й відремонтувати харчоблок. Гранатовим коштом відновили хол гімназії, а міжнародний фонд SavED створив для школярів новий освітній центр "Вулик". Це стало справжнім святом для дітей. Цифровий простір має кілька локацій для навчання та відпочинку.

"У нас тут є дуже різні активності: від малювання, читання, ліплення, англійської мови, німецької мови. Так само є тренінги, або, наприклад, ми запрошували музикантів. Запрошували вчителів з українських народних інструментів й проводили різноманітні майстер-класи", — розповіла тьюторка "Вулика" Ілона Умех.

У "Вулику" завжди гамірно. Школярі залюбки відвідують комфортний простір, аби скористатися планшетами й поспілкуватись. Благодійники придбали для дітей 22 комп'ютери та 30 планшетів, а також сучасні меблі, проєктор і дидактичні матеріали. Цифровий простір — це швидка освітня допомога для дітей.

"Тут вони можуть і відпочити, і розслабитися. Ми також проводимо соціально-емоційне, етичне навчання. Робимо різні практики. В цьому освітньому центрі вони можуть дійсно заземлитися, проявити свої різні емоції. Можемо навіть потренувати увагу", — додала тьюторка Алла Денисович.

"Вулик" працює щодня з 9:00 до 18:00. Відвідують освітній центр не лише учні Бобрівської гімназії, а й діти з навколишніх сіл.

"Хочеться в першу чергу подякувати нашим Збройним силам України за те, що ми маємо змогу працювати, відновлювати й надавати якісні освітні послуги нашим дітям. Тому що в першу чергу ми ходимо на роботу для наших дітей, щоб навчити їх бути просто щасливими", — резюмувала директорка Бобрицької гімназії Тетяна Куць.

Крім майстер-класів, у Бобрицькій гімназії проходять різноманітні тренінги. Нещодавно міжнародні партнери навчали вчителів, дітей, як правильно надавати першу медичну допомогу. Тут мають ще багато планів та ідей, але найбільше мріють відновити обідню залу, створити багатофункціональний простір, де б можна було не лише харчуватися, а й відпочити й переглянути улюблені фільми. Також планують відновити спортивний майданчик, який пошкодили російські окупанти. У гімназії докладають усіх зусиль, аби діти змогли навчатися в безпечному, затишному середовищі.

Читайте також: Мережа освітніх центрів "Вулик" розширилася: мешканці ще однієї громади зможуть розвивати навички медіаграмотності та STEM-освіти

Прямий ефір