Незламні: полтавчанка розписує речі та збирає кошти на ЗСУ

Розмальована куртка від Маргарити Паник. Скриншот: kanaldim.tv

Майстриня з Полтавської області Маргарита Паник створює унікальні речі. До повномасштабного вторгнення вона рідко малювала. Після 24 лютого 2022 року жінка всіляко намагалася допомогти військовим, тож вирішила розписувати речі, аби збирати гроші для воїнів. Віднедавна Маргарита почала малювати й на використаних боєприпасах. Усі зароблені гроші вона перераховує благодійним фондам або знайомим військовим. Більше дивіться у "Ранку Вдома".

Жилетка в українському етностилі. Модний джемпер з мультиплікаційними персонажами. Їх створила Маргарита Панич, перукарка з Полтавської області. До повномасштабного вторгнення вона рідко малювала, проте, щоби виставляти власні роботи на загал, не йшлося. Після 24 лютого 2022 року Маргарита всіляко намагалася допомогти військовим. От і вирішила малювати на одязі.

Від початку повномасштабної агресії Маргарита заледве встигала виконувати всі замовлення. Малювала  після роботи. Переносить візерунки української тематики на футболки, піджаки та навіть сумки. Майстриня використовує тільки якісну фарбу, тож після прання виріб не втрачає кольору.

"Ви скоріше зносите річ, ніж щось трапиться з малюнком. Я вже дуже багато намалювала. Після сотої речі перестала рахувати. Відправляла вироби в інші міста та навіть країни. Люди мене знаходять переважно в інтернеті", — зізнається майстриня.

Усі кошти Маргарита витрачає на допомогу ЗСУ. Часто гроші перераховує благодійним фондам або ж знайомим військовим. Віднедавна почала малювати й на використаних боєприпасах. Розмальовані військові артефакти продають на благодійних ярмарках чи аукціонах. Наразі майстриня перерахувала на потреби захисників понад 660 000 гривень. Поставила собі амбітну мету — дійти до мільйона. Жінка вірить, що жага перемоги та її завзяття допоможуть у цьому.

Читайте також: Волонтер проводить книжкові аукціони, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Прямий ефір