Оригінальні десерти українки підкорили серця естонців — історія переселенки з Кривого Рогу

Солодкі композиції української переселенки. Скриншот: kanaldim.tv

Переселенка з Кривого Рогу Наталія зараз проживає в Естонії. Кондитерка хотіла виготовляти торти, але не мала такої можливості. Одного разу вона побачила оригінальні десерти, які навчилася виготовляти на маленькій кухні. Солодкі композиції припали до смаку естонцям, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Смачну красу виготовляє українка в Таллінні. Наталія родом з Кривого Рогу, проте через повномасштабне вторгнення їй довелося переїхати до Естонії. Жінка з двома дітьми зупинилася в Таллінні й довго вагалась, чим займатися у чужій країні.

"Ми навіть не подавали документи на тимчасовий захист та виплати. Так тривало три місяці. Мене нічого не потрібно було. Я хотіла додому, але вже влітку я зрозуміла, що ми не можемо повернутись. Тоді почала працювати помічницею в ресторані, але я хотіла займатися тортами. Для виготовлення тортів потрібен холодильник та велика кухня, а в мене такої можливості не було.  Десь в грудні я побачила у соцмережах полуницю в шоколаді. Мене це зацікавило", — зізналася кондитерка, переселенка Наталія.  

Це було кохання з першого погляду. Наталія зайнялася самоосвітою, вивчала особливості шоколаду, проте лише з досвідом та експериментами пройшов успіх та клієнти.

"Спочатку замовляли українці. Зараз серед клієнтів є естонці. Небагато, але вони є. Вони такого не бачили. Полуницю в шоколаді для них це справжня новинка", — провадить майстриня.

Наталія покриває полуницю молочним, чорним та білим шоколадом. Може їх поєднувати. Віднедавна виготовляє лохину та малину в шоколаді. Ягоди прикрашає різноманітними смачними аксесуарами. Так створює повноцінну солодку композицію.

Працювати з ягодами потрібно дуже швидко, та й термін придатності солодощів лише 24 години. Тому Наталія виконує замовлення за кілька годин до того, як віддає клієнтам.

Нині майстриня продовжує вдосконалювати свої навички та розширювати асортимент. Вже найближчим часом планує додати до нього банани та фініки у шоколаді.

Також цікаво: Як хустки з льону та шовку допомагають ЗСУ — історія української майстрині

Прямий ефір