17-річна призерка Чемпіонату світу з боротьби серед юніорів Марія Єфремова увійшла до складу збірної України на чемпіонат Європи

Марія Єфремова. Скриншот: kanaldіm.tv

Зовсім юна, але досвідчена завдяки участі та здобуткам на численних змаганнях серед однолітків, Марія Єфремова демонструє неймовірний прогрес на шляху до здійснення мрії. Про новий впевнений крок борчині до складу головної команди країни йдеться у програмі "Коло спорту" на телеканалі "Дім". 

"Для мене це чудовий результат! Мені тільки 17 років, а не кожен в такому віці може досягти такої мети — потрапити до національної збірної України з жіночої боротьби. Я дуже собою пишаюсь", — сказала юна борчиня.

Юнацький рівень Марія підкорила вже давно. У статусі дворазової чемпіонки світу та Європи серед юніорок 2023-го вона випробувала себе серед старших борчинь. У ваговій категорії до 53 кілограмів Єфремова стала чемпіонкою Європи та віце-чемпіонкою світу серед дівчат до 20 років. Завершила рік перемогою в Кубку України. Це дозволило не лише увійти до національної збірної, а вже у січні виступити на першому турнірі серед дорослих. 

"Там якась інша атмосфера: дорослі більш сконцентровані, немає такої метушні. Коли я поїхала, то трішки переживала, тому що все ж таки у 17 років на такому дорослому турнірі вперше. Хотілося приїхати додому і одразу почати тренуватися, щоб виступити на чемпіонаті Європи і показати все, на що я здатна", — додала вона.

Хвилювання щодо цього великого виклику нової спортивної ери з Марією розділяють її тренери брати Максим та Андрій Єфремови — батько та дядько спортсменки. 

Родина Єфремових представляє Донеччину і рідний Бахмут, тому презентувати синьо-жовті кольори на міжнародній арені — одна з головних мотиваційних складових. 

У збірній навколо Марії чимало прикладів професійного становлення, зростання і вершин. Разом із тим, спілкування — важлива емоційна підтримка від лідерок збірної України з вільної боротьби. 

"Аліна Акобія є прикладом для всієї збірної. У мене ось сестричка народилася і я б дуже хотіла взяти золоту медаль, щоб вона у школі могла сказати: "От моя сестра — олімпійська призерка!". Хочу для неї це зробити", — сказала Марія Єфремова.

Читайте такожУкраїна оголосила склад на чемпіонат Європи-2024 з боротьби: хто в заявці та як налаштовані спортсмени

Прямий ефір