Як благодійники відновили пошкоджений російськими бомбами Ситняківський ліцей на Київщині

Укриття Ситняківського ліцею. Скриншот: kanaldim.tv

Ситняківський ліцей на Київщині був одним із найбільш постраждалих від рук російської армії. Поряд зі школою окупанти скинули дві авіабомби. Заклад поступово відновлюють. У новому навчальному році за парти сіли 80 учнів, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Ситняківський ліцей на Київщині знову прочинив свої двері для школярів. Відновили навчальний заклад завдяки фінансовій підтримці міжнародних партнерів. Залишилося тільки наповнити шкільний простір технічними засобами.

"Меблі, комп'ютерне обладнання. Комп'ютерний клас ми плануємо ще в цьому році купити за кошти місцевого бюджету. Шукатимемо спонсорів для закупівлі інтерактивного обладнання. Хочеться, щоб діти мали сучасний заклад освіти", — пояснює завідувачка відділу освіти, культури, молоді та спорту Макарівської селищної ради Ірина Волощенко.

Поряд з ліцеєм окупанти скинули дві авіабомби. У результаті пошкодило вікна, двері, класні кімнати, покрівлю та систему опалення.

"Коли я бачу зміни у відбудові, то більшого задоволення і винагороди керівнику освітнього закладу не потрібно", — зізнається директор Ситняківського ліцею Петро Барановський.

Відтепер у приміщенні тепло і затишно. Тут здобувають освіту 80 учнів із семи навколишніх сіл. Працює у ліцеї 16 вчителів. Дітям до вподоби оновлений ліцей. Освітяни радіють можливості навчати дітей очно, адже це мотивує школярів і сприяє продуктивній співпраці.

Благодійники також облаштували в ліцеї укриття. Тут можна перебувати у разі повітряних тривог, виконувати домашні завдання та проводити розвивальні ігри. У Макарівський громаді триває відновлення інших закладів освіти, які постраждали від рук російських окупантів.

Читайте також: Як триває відбудова знищеного росіянами ліцею в Ірпені

Прямий ефір