Як студент з Індії почав волонтерити та зібрав допомогу українцям — історія Сема Сенгупти

Сем Сенгупта. Скриншот: kanaldim.tv

Сем Сенгупта з Індії — студент 6-го курсу КНУ ім. Тараса Шевченка. Попри війну в Україні іноземець продовжив здобувати освіту та приєднався до команди лікарів-волонтерів. З початку повномасштабного вторгнення він доглядав за людьми похилого віку, пораненими бійцями та переселенцями. Згодом навіть організував в Індії збір для українців, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

До повномасштабного вторгнення росіян в Україні здобували освіту понад 83 000 тисячі іноземних студентів зі 158 країн світу. Війна змусила більшість із них переглянути свої плани, виїхати до безпечніше місць і навчатися дистанційно.

Втім, є й ті, хто попри небезпеку, залишився разом з Україною. Сем Сенгупта — один із них.

"Я бачив і чув, як повз мої вікна летять ракети. Я зрозумів, що це війна. Ми кілька діб були під обстрілами. Перше, що зробив у ті дні — подзвонив батькам й пояснив ситуацію. Згодом почав допомагати товаришу з університету", — розповідає студент Сем Сенгупта.

Його товариш з університету саме організував у столиці команду лікарів-волонтерів. Сем Сенгупта приєднався та почав доглядати за людьми похилого віку, пораненими бійцями та переселенцями.

"Також я намагався зібрати кошти в Індії через свою родину для української армії та для українців, які втратили свої домівки. Також завдяки пожертвам ми намагаємось забезпечити людей харчами", — провадить студент-волонтер.

Сем Сенгупта продовжує допомагати українцям дотепер. Найбільше його непокоїть те, що війна триває, і щодня росіяни вбивають мирних мешканців та маленьких дітей.

"Україна дає мені можливість здійснити мрію — стати лікарем. Я готовий служити цій державі стільки, скільки це буде можливо. Хочу тут залишитися і працювати. Маю ще одну мрію — відкрити свою дерматологічну клініку", — резюмував Сем Сенгупта.

Студенту з Індії до вподоби навчання в університеті. Єдність українців — це те, що найбільше імпонує студенту. Він вірить у перемогу України та докладає до цього неабияких зусиль.

Також цікаво: Як американська лікарка допомагає українським колегам на прифронтових територіях — історія Нарін Ахмед

Прямий ефір