Далі — Книга рекордів Гіннеса: реабілітолог поранених воїнів, гімнаст Віктор Набок встановив національний рекорд

Віктор Набок. Скриншот: kanaldim.tv

Український гімнаст Віктор Набок встановив рекорд України, зробивши 18 віджимань у стійці на руках зі зміною положення тіла. З цим результатом він планує потрапити до Книги рекордів Гіннеса. Спортсмен 12 років допомагає українцям підтримувати гарну фізичну форму. Нещодавно рекордсмен зайнявся реабілітацією поранених українських бійців, йдеться у матеріалі програми "Ранок Вдома".

Багаторазовий рекордсмен України та рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, уродженець Дніпровщини Віктор Набок розпочав тренування ще малюком. Ще у дитинстві разом з батьком побудував спортивний майданчик біля дому, на якому тренувався всі юні роки.

Коли подорослішав, розпочав тренування з паверліфтинг. Згодом захопився гімнастикою. З 2013 року спортсмен встановлював різні рекорди. Днями виконав 18 віджимань у стійці на руках зі зміною положення тіла.

"Спочатку Віктор Набок встановив рекорд в стійці на руках. Потім цей рекорд вдосконалював. Зараз ми маємо національний рекорд і будем формувати всі необхідні матеріали для подачі в Книгу рекордів Гіннеса", — заявила представниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Після закінчення університету Віктор Набок вирішив присвятити себе тренерській діяльності. Понад 12 років він допомагає українцям підтримувати гарну фізичну форму та надихає власним прикладом.

З початком повномасштабної війни Віктор Набок покинув тренування і почав волонтерами. Згодом повернувся до тренувань і збагнув, що його знання та навички можуть бути корисними в складні для України часи. Тож рекордсмен почав проводити реабілітаційні тренування для тяжко поранених бійців.

"Намагаюся відвідувати їх у лікарню по три-чотири рази на тиждень. Проводжу реабілітацію. Вже є круті результати. Вони всі стали на ноги, ходять. До цього лежали по кілька місяців", — каже гімнаст Віктор Набок. 

Разом з друзями рекордсмен закупив все необхідне обладнання для тренувань. Вправи підбирає індивідуально для кожного воїна, залежно від стану здоров я. На поступки не йде.

"Я працюю з ними, як з повноцінними. Вони здорові хлопці", — резюмував Віктор Набок.

Поранені хлопці, які лікуються у "Феофанії", приїхали підтримати свого тренера під час встановлення рекорду. Сам Віктор Набок сподівається, що це досягнення стане світовим та надихне військових продовжувати реабілітацію.

Також цікаво: НОК номінував 16-річного Кірілла Болюха на премію найкращому юному спортсмену Європи

Прямий ефір