Проєкт резолюції про порушення прав людини на Донбасі представить Україна в ПАРЄ (ВІДЕО)

Мария Мезенцева. Фото: 24tv.ua

Україна готує проєкт резолюції про порушення прав людини на Донбасі для голосування в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомила в ексклюзивному коментарі телеканалу "Дом" голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Марія Мезенцева.

За її словами, особливу увагу приділять питанню незаконно утримуваних осіб у так званих "в'язницях" ОРДЛО, а також тим, хто зник безвісти на тимчасово непідконтрольних територіях. Найближчим часом документ планують передати на розгляд до комітетів ПАРЄ, а голосування за резолюцію очікують уже цієї осені.

"Я займаюся окремо допомогою сім'ї Олега Шевандіна, який зник у 2015 році в місті Донецьк. І невідомо, він перебуває у в'язниці "Ізоляція" чи його вивезли на територію Російської Федерації. Знаючи ситуації цих сімей, серце розривається, їхні прізвища та імена хочеться кричати просто тут, в Асамблеї, це ми і робили на минулому засіданні. Тристороння контактна група теж отримає посилення, якщо таку резолюцію щодо політв'язнів, зниклих безвісти на Донбасі, а також в'язнів Кремля, затвердять", — зазначила вона.

Читайте також: "Ситуація кримських татар" на літній сесії ПАРЄ — про що свідчить резолюція і що на порядку денному (ВІДЕО)

Прямий ефір