Бебі-бум у зоопарку Києва: скільки дитинчат тварин народилося за останній місяць (ВІДЕО)

Кошачий лемур. Фото: zoo.kiev.ua

У столичному зоопарку за останній місяць поповнення в сімействі мадагаскарських лемурів і американських бізонів, повідомляє телеканал "Дом".

Малюкові бізона зараз всього 12 днів, але він вже вміє ходити. Ім'я йому ще не вигадали, але воно точно починатиметься на літеру В — у зоопарку така традиція. Весь час маленький бізон перебуває разом із батьками — так дитинча зможе отримати всі необхідні навички. Доглядачі зоопарку стверджують, що малюк почувається добре.

Американські бізони в Україні не зустрічаються. Їхній найближчий "родич" — зубр — поширений тільки в Біловезькій пущі і в Чорнобильській зоні відчуження. Всього в Україні їх мешкає близько 150.

Також цього місяця в Київському зоопарку народився мадагаскарський лемур. Через добу після народження його мама від нього відмовилася, що в природі трапляється нерідко. Тому за малюком зараз доглядають працівники зоопарку.

"Це був якраз той випадок — самка відмовилася від нього, коли йому була доба. У них взагалі так прийнято: якщо дитинча падає — його не піднімають. Співробітники зоопарку знайшли — і ось він тепер на штучному вигодовуванні", — розповідає провідний ветеринар Київського зоопарку Ірина Сидоренко.

Щоб тварини почувалися краще, їхні вольєри роблять схожими на природний ареал проживання — джунглі Мадагаскару.

"Тваринам у них комфортно, у них відповідні умови. Тому в них і розмноження відбувається традиційно щороку. Це заслуга наших фахівців", — зазначає співробітник пресслужби Київського зоопарку Богдан Скульський.

Всього за останній місяць в Київському зоопарку народилися два лемури, бізони, шотландська корова і безліч пернатих.

Читайте також: "Нам вже нічого боятися": про тури до Чорнобильської зони розповіли в Київській ОДА

Нагадаємо, червонокнижний журавель-гурман оселився в зоопарку Вінниці.

Прямий ефір