Колючий дріт та перевірки документів — як у Женеві готуються до зустрічі Байдена та Путіна (ВІДЕО)

Анна Нитченко. Фото: kanaldom.tv

Відразу після саміту НАТО президент Сполучених Штатів Джо Байден вирушає до Женеви, де 16 червня запланована його зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Переговори пройдуть на швейцарській віллі XVIII століття. У місті вже зараз введені жорсткі заходи безпеки. Про перші подробиці щодо майбутньої зустрічі повідомляють кореспонденти телеканалу "Дом".

Женева до саміту готується повним ходом. На віллі Ла Гранж через два дні президент США та президент РФ будуть вести переговори, після цього пройдуть дві пресконференції. Байден відмовився проводити спільну пресконференцію з Путіним — вони будуть окремо.

Навколо вілли — старовинний паркан, на якому закріпили колючий дріт, і виглядає це страхітливо. Поруч з Ла Гранж — фешенебельний житловий район, озеро та пляж, який люблять місцеві жителі й туристи. Захоплення у жителів вжиті заходи, зокрема, паркани з колючим дротом, не викликають. Крім того, людям в ці дні доведеться проїжджати до будинку за реєстрацією, пред'являючи документи. Тому багато хто, хто могли, на ці дні з міста виїхали.

При цьому завтра, 15 червня, пройде акція на підтримку опозиційного російського політика Олексія Навального. І вже сьогодні з'явилися у Женеві графіті із зображенням Навального — у місті йому висловлюють підтримку напередодні візиту Путіна.

Про що говоритимуть Байден і Путін, поки що конкретно невідомо, але у Байдена точно є питання з безпеки в Європі — відповідно, буде піднято українське питання.

Читайте також: Зустріч Байдена і Путіна: журналісти "Дому" — вже у Женеві (ФОТО)

Нагадаємо, на думку президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, немає гарантій, що російський президент Володимир Путін змінить свою поведінку.


Джо Байден і Володимир Путін зустрінуться в Женеві 16 червня. Події напередодні, під час і після переговорів відстежує знімальна група телеканалу "Дом". Найсвіжіші новини зі Швейцарії — від Анни Нитченко наживо з місця події. Слідкуйте за ефіром телеканалу "Дом": прямий ефір на сайті, у Facebook та Telegram.

Всі новини за темою — у спецрозділі "Байден & Путін".

Прямий ефір