Мудрий панує над зірками — новий мурал у центрі Києва

Мурал. Скриншот: kanaldim.tv

У центрі Києва з'явився новий мурал, який має назву "Мудрий панує над зірками". Його створив всесвітньо відомий мураліст Володимир Манжос до Дня військової розвідки. На муралі зображена сова, яка знищує російський корабель. Детальніше про його задум дізнавайтеся у "Ранку Вдома". 

Мурал присвячений роботі наших розвідників та Силам оборони України у Чорному морі нещодавно з'явився у центрі Києва. Його автор — художник Володимир Манжос. 

"Синє і жовте небо — це відсилання до українського прапора, якби натяг українське Чорне море", — пояснив художник Володимир Манжос. 

В центрі композиції муралу – символ головного управління розвитки, який знищує російський корабель. 

"Сова на серфі. Серф — це дрон. Там на задньому плані дрон "Магура", яким хтось керує. Стихія знищує ворожий флот. В небі рука когось мудрого панує над зірками", — додав художник.

З проханням написати мурал до митця звернувся один з благодійних фондів. Підтримало Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Створювали стінопис майже 20 днів. 

"Якщо говорити про культурну дипломатію, то сьогодні це один із важелів впливу і донесення інформації не тільки цивілізованому світу, але й для залучення допомоги для наших військових. Мурал створений для того, щоб показати всій країні силу та міць наших захисників", — пояснив президент благодійного фонду "Сучасна Україна" Володимир Гавриш.

Назву "Мудрий панує над зірками" обрали невипадково. Вона збігається з гаслом українських військових розвідників. Представник ГУР Андрій Юсов уважно придивляється до муралу та згадує спецоперації розвідників. 

"Прекрасні символи. Сова, мудрість, українське море. Якесь чудовисько там із пробитим російським ворожим кораблем. Гарно. З одного боку, звичайно, це про боротьбу українців на морі з російськими загарбниками, але дуже світло, що мотивує. Я думаю, що навіть дітям буде цікаво дивитися. Тому це таке прекрасне поєднання мистецтва і мотивації українців до спротиву", — резюмував представник ГУР Андрій Юсов. 

Під час презентації муралу благодійники організували збір на сучасний дрон "Магура", який знищуватиме ворога. Мета збору — 10 мільйонів гривень.

Читайте також: Вінницька команда створює дрони-камікадзе зі штучним інтелектом та інноваційні РЕБи

Прямий ефір