Навчальний курс про Крим зацікавив тисячі українців — деталі

Херсонес Таврійський в окупованому Криму. Фото: jalita.com

Майже 18 000 спеціалістів закінчили безплатний просвітницький онлайн-курс "ProKrym: державна політика реінтеграції Криму". Сертифікати отримали 15 000 осіб. Усі вони навчалися для кращого розуміння контексту процесів, що були в Криму, повідомляють у представництві Президента в Криму, інформує "Дім".

Зазначається, що ProKrym ознайомлює державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, політиків та всіх охочих громадян України з актуальним перебігом подій на півострові та подальшими кроками після його деокупації.

У представництві поінформували, що курс містить 10 коротких лекцій тривалістю до 10 хвилин кожна. Усі представлені лекції мають субтитри кримськотатарською мовою та посилання на додаткові матеріали для кращого розуміння контексту процесів, що мали місце в Криму.

Курс заглиблює в історію та культуру Криму, розповідає про російську збройну агресію проти України, надає актуальну інформацію про становище мешканців Криму, зокрема корінних народів України, про міжнародні зусилля з деокупації, а також про українські стратегії реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Україна звернулася до ЮНЕСКО через нищення росіянами Херсонесу Таврійського в Криму

Прямий ефір