У Національному музеї історії України у Другій світовій війні представили виставку про Олімпійський рух

Виставка "Воля до перемоги. Воїни спорту". Фото: mcip.gov.ua

З нагоди участі України у Олімпійських іграх-2024 Національний музей історії України у Другій світовій війні в співпраці з Національним олімпійським комітетом України презентували виставку "Воля до перемоги. Воїни спорту", інформує "Дім" з посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики.

На виставці представлені артефакти, які висвітлюють історію олімпійського руху в Україні від часів відродження Олімпійських ігор наприкінці ХІХ століття до сьогодення.

"Основна ідея нашої комунікаційної кампанії, основна ідея, яку ми закладали у цю виставку і в іншу комунікацію навколо Олімпіади — це перемога українців вже в тому, що наші спортсмени будуть на Олімпіаді. Наш ворог закладає цілі знищити нашу країну, зробити так, щоб українців не було ніде: ні в Києві, ні в Херсоні, ні в Парижі на Олімпійських іграх.  Тому ми маємо в цьому році на Олімпійських іграх в Парижі першу перемогу — там будуть українці", — сказала на відкритті виставки заступниця керівника Офісу президента Олена Ковальська.

Виставка "Воля до перемоги. Воїни спорту". Фото: mcip.gov.ua

Основу експозиції складають докази того, як Росія нищить спортивну інфраструктуру: пошкоджені, розбиті, розплавлені внаслідок бойових дій та терористичних атак російської армії фрагменти нагородних кубків, спортивний інвентар, стадіонні крісла та багато іншого, зібрані на зруйнованих спортивних локаціях. 

В окремому розділі виставки представлені світлини Миколи Синельникова, котрі свідчить про непереможний дух українських воїнів спорту. На цих знімках українські спортсмени тренуються на майданчиках, зруйнованих російськими авіаударами.

Від початку повномасштабного російського вторгнення загинуло майже 500 українських спортсменів і тренерів. 

Виставка "Воля до перемоги. Воїни спорту". Фото: mcip.gov.ua

Читайте также: Дубенський замок на Рівненщині отримав унікальну колекцію монет XVII століття

Прямий ефір