ТЦК більше не виписуватимуть повістки вручну: відомо, як сповіщатимуть військовозобов'язаних

Реєстр "Оберіг". Фото: www.rbc.ua

Міністерство оборони та Генеральний штаб ініціювали зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період. Відтепер ТЦК не виписуватимуть повістки вручну, інформує "Дім" з посиланням на повідомлення Міністерства оборони України. 

Відтепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це суттєво спрощує та прискорює процедуру.

"Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та видрукувати за допомогою реєстру "Оберіг". Також оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Ці нововведення дозволять зменшити паперове навантаження на ТЦК та оптимізувати процеси військового обліку, підвищивши їхню ефективність", — повідомляє відомство.

Варто зазначити, що спосіб оповіщення військовозобовʼязаних не змінився — повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися поштою.

Читайте також: Направлення на ВЛК, онлайн-рекрутинг та електронні повістки: заступниця міністра оборони відповіла на популярні питання 

Прямий ефір