"Хартійна кухня": готуємо скрембл зі смаженою підчеревиною разом із офіцером бригади "Хартія" Миколою "Титаном"

Гостем дев'ятого випуску військово-кулінарного проєкту "Хартійна кухня" телеканалу "Дім" став Микола з позивним "Титан" — офіцер 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України "Хартія". Разом із ведучими Іриною Хоменко та Чабою Бакошем він приготував скрембл зі смаженою підчеревиною. У процесі Микола розповів про діяльність і побут "Хартії", як розпочалася його військова служба та що найперше зробить після перемоги України.

Історія Миколи 

Микола родом з Донецька. Навчався у військовому ліцеї, а після — у Національній академії Національної гвардії України (Харків) за спеціалізацією "Військове управління". Позивний "Титан" чоловік отримав ще на початку своєї офіцерської служби. Коли лейтенантом він прийшов до військової частини, взвод сам запропонував Миколі такий позивний.

Має дружину та 2-річну доньку Світлану, названу на честь матері. Вони перебувають у Кіровоградській області. Батьки військового живуть в окупованій Донеччині. Чоловік підтримує з ними зв'язок, хоч це часто і важко технічно.

Служба в "Хартії"

"Обрав "Хартію", тому що ця бригада відрізнається від інших підрозділів підходом до організації служби і виконання завдань, ставленням керівництва до особового складу, плануванням діяльності. Мені тут подобається класний інноваційний підхід", — пояснив Микола "Титан".

За його словами, у більшості інших підрозділів зберігаються підходи, впроваджені ще за радянських часів. У "Хартії" ж служба проходить за стандартами НАТО, що дуже цінують військові.

"Мені є з чим порівняти, адже я проходив службу в багатьох підрозділах, бачив різні підходи та командирів", — додав він.

На момент повномасштабного вторгнення Росії в Україну "Титан" уже був на ротації і зустрів активні бойові дії в районі Щастя Луганської області. Зараз підрозділ, командиром якого є Микола, виконує завдання безпосередньо на лінії бойового зіткнення.

За словами Миколи, наразі основну частину війська становлять українці, котрі до 24 лютого 2022 року були цивільними.

"У нашій бригаді нові люди проходять мінімум 2-місячну військову підготовку, під час якої набувають базових навичок військової справи, стають однією командою, відбувається злагодження. Після цього вони вже готові виконувати завдання. Спектр фахівців широкий, тож для кожного з його навичками знайдеться робота", — поділився Микола.

Після перемоги України чоловік у першу чергу хоче поїхати в рідний Донецьк, який вже 10 років перебуває в окупації.

Приготування скремблу з підчеревиною 

Скрембл — простий і швидкий сніданок, який дуже легко зіпсувати. Приготування цієї американської страви займає 2 хвилини, а інгредієнти є у кожного в холодильнику. Як правило, готують скрембл з самих яєць, але, можна додати трохи молока або вершків. 

Збивати яйця можна по-різному: хтось робить це вже на сковорідці (як Гордон Рамзі), а хтось заздалегідь у мисці (як Джеймі Олівер). Зняти з вогню скрембл треба ще до готовності. Яйця готуються дуже швидко, тому єдина хитрість — стежити за часом. 

  1. Наріжте підчеревину і обсмажте на пательні.
  2. Яйця збийте з вершками та вилийте на пательню. Готуйте постійно перемішуючи.
  3. Подавайте скрембл з підчеревиною та хлібом.

Кулінарні історії

Годують у "Хартії" добре, каже Микола. Військові кухарі мають гарну кваліфікацію. Вдома чоловік готує рідко, зазвичай цією справою займається дружина. Улюблена страва — салат "Цезар". Зранку найчастіше їсть омлет з салатом чи просто з овочами. Мама Миколи — кухар за фахом, тож завжди балувала домашніх широким асортиментом страв.

Попередні випуски програми "Хартійна кухня":

Прямий ефір