Сімʼї полонених та зниклих безвісти отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу в "Дії": інтерв'ю з представницею Мінцифри 

Сповіщення у "Дії". Фото: diia.gov.ua

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомлятиме родинам про зміни статусів полонених в "Дії". Як працюватиме сервіс у "Ранку Вдома", розповіла заступниця директора Директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач.

Ведуча — Ольга Фанагей-Баранова.

— Розкажіть, будь ласка, у чому важливість цієї ініціативи? Як це полегшить стан тих, чия рідна людина в полоні?

— Команда Мінцифри робить все, щоб сім'ї полонених були захищені від зловмисників. Ми чекаємо на повернення всіх полонених. Робимо очікування рідних більш безпечним. Раніше інформування сім'ї полонених відбувалося через смс-повідомлення. Вразливістю рідних полонених та зниклих безвісти користувалися шахраї. За гроші шахраї пропонували пришвидшити обмін або надсилали фейкову інформацію, імітуючи інформацію від координаційного штабу.

Тому інформування сім'ї полонених через "Дію" допоможе саме офіційно та вчасно отримувати перевірені дані від координаційного штабу, захистити людей від маніпуляцій, шантажу та дезінформації росіянами. Також убезпечити людей від викрадення особистих даних та рахунків. Ці  push-сповіщення будуть відображатися в застосунку "Дія" завдяки інформаційним обмінам між "Дією" та координацією штабу.

Про що саме повідомлятимуть в "Дії"?

— Сім'ї полонених зможуть офіційно отримувати перевірені дані від координаційного штабу про те, чи дійсно та, чи інша особа перебуває в полоні. Коли до справи захисника чи цивільної особи додали певну інформацію, про це теж повідомлятимуть.  також ми інформуватимемо про те, що  людина звільнений з полону.

Що родичі полонених мають зробити, щоб такі повідомлення отримувати?

— Вони мають зареєструватися в кабінеті координаційного штабу. В першу чергу родичі подають заявку про те, що їхні родичі або вважаються зниклими безвісти, або запит на перевірку цієї інформації. Коли вони реєструються та подають цю заявку, то згодом всі сповіщення вони отримуватимуть у спеціальному електронному кабінеті в "Дії".

Чи може цей сервіс бути корисним тим, чиї рідні зараз вважаються зниклими безвісти?

— Звісно. Координаційний штаб зараз також опікується питаннями пошуку зниклих безвісти як військових, так і цивільних осіб. Якщо з'явиться інформація про полон чи незаконне утримання особи країни-агресоркою, то її також додадуть в особистий кабінет. Як наслідок, зміниться облікова категорія зниклої особи.

Рідні отримують цю інформацію через push сповіщення в "Дії". Якщо вдасться підтвердити, що зниклий безвісти перебуває в полоні, то "Дія" також про це сповістить. Рідні також отримають сповіщення про те, що людина звільнена з полону. Наголошу, що зараз росіяни користуються вразливістю сімей, які довго чекають на обмін, та намагаються виманити гроші з українських родин. Загалом є багато шахрайських схем.

Хто саме реалізує сервіс підтримки військовополонених?

— Мінцифри спільно з Координаційним штабом.

Також цікаві гості "Ранку Вдома":

Прямий ефір