Відкриття нових вимірів часу та простору у проєкті "Локі" — залаштунки мінісеріалу 

Кадр з серіалу "Локі". Скриншот: kanaldim.tv

"Локі" — серіал від Marvel Studios, який розгортається після подій "Месники: Завершення". Локі, викравши Тессеракт, потрапляє до Тимчасового варіаційного управління (TVA), що контролює часові лінії. В серіалі він співпрацює з TVA, щоб відновити порядок у часі, стикаючись з різними версіями себе та іншими загрозами. "Локі" досліджує його боротьбу за самовизначення та місце у Всесвіті, поєднуючи елементи фантастики, драми та пригод йдеться в огляді "Ранку Вдома".

Після викрадення каменю простору суперлиходій Локі потрапляє в руки агентам так званого Управління часовими змінами — бюрократичної організації, яка існує поза простором та часом і стежить за тим, аби історія розвивалася в безпечному руслі. Тепер перед Локі, богом хитрості та обману, постає вибір: або сповна відповісти за свої злочини та зникнути з реальності, або допомогти Управлінню спіймати іншого небезпечного злодія. 

Marvel Studios запустила проєкт "Локі" восени 2018 року. Президент студії Кевін Файгі бачив у Локі великий сюжетний потенціал, зокрема тому, що цей персонаж прожив понад тисячу років у вигаданому всесвіті Marvel, і нове шоу змогло б заповнити новими пригодами пробіли в історії Локі. 

Щобільше, представники студії Marvel розуміли, що Том Гіддлстон у ролі Локі дуже полюбився фанатам медіафраншизи, і він вартий окремого серіалу з провідною роллю у ньому. Сценаристом проєкту обрали Майкла Волтрона за візуальний стиль та просторове розуміння його попередньої роботи —  пригодницького мультсеріалу "Рік та Морті". 

Режисуру довірили Кейт Геррон. Для неї ця пропозиція стала справжнім подарунком долі, адже Геррон — фанатка коміксів, а Локі — її улюблений герой. Та ще більше вона зраділа творчій свободі, яку вони з Майклом Волдроном мали при розробці сценарію. 

"Серіал "Локі" не заснований на жодній історії з коміксів, хоча ми могли отримати натхнення з різних епізодів. Історія Локі — це те, чого ніхто не бачив і не читав раніше", — сказала режисерка Кейт Геррон. 

Особливу увагу автори "Локі" приділяли візуальній складовій. Для дизайну Управління часовими змінами надихалися такими фільмами, як "Метрополіс", "Той, що біжить по лезу", "Бразилія" та "Автостопом по галактиці". 

Прем'єра серіалу "Локі" відбулася у середу, 9 червня, 2021 року. Цю дату обрали не випадково. У скандинавській міфології середа — день Одіна, а число дев'ять позначає дев'ять світів. Попри плани Marvel випустити мінісеріал лише на один сезон, "Локі" отримав високі рейтинги, і його все ж продовжили на другий сезон, який став завершальним. 

Читайте також: У прокат виходять "Байкери", "Бабуся з міста" та "Екзорцизм" — кіноафіша

Прямий ефір