"Жовта стрічка": з Одеси до Краматорська курсуватиме особливий потяг 

Потяг "Жовта стрічка". Фото: t.me/UkrzalInfo

"Укрзалізниця" запустила потяг "Жовта стрічка" — символ підтримки спротиву українців на тимчасово окупованих територіях. Про прибуття особливого поїзда маршруту №192/191 Одеса — Краматорськ до кінцевої залізничної станції, що на Донеччині, повідомляє "Дім" з посиланням на пресслужбу УЗ.

Жовту смугу на вагоні прикрасили назвами українських міст та сіл, які нині окуповані Росією.

"Щодня тисячі активістів і активісток руху спротиву "Жовта стрічка" на всіх тимчасово окупованих територіях продовжують чинити спротив. Малими героїчними вчинками з ризиком для власного життя вони борються за повернення України та нагадують окупантам, що це — українська земля", — йдеться в повідомленні.

У вагонах, присвячених руху опору, встановили поштові скриньки, де можна залишити послання на підтримку українців на окупованих територіях.

В "Укрзалізниці" нагадують, що українцям у окупації важливо, щоб про них пам'ятали та розповідали про їхній спротив, а тому пропонують долучитися до їхньої підтримки. Для цього пасажири поїзда №192/191 можуть зробити світлини на тлі вагонів і поділитися ними у соцмережах із хештегом #ПотягЖовтаСтрічка.

Читайте також: Зміни у маршруті потягів з України до Польщі: стартував продаж квитків 

Прямий ефір